Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zayıflatıyor ama baş da ağrıtıyor! Bu diyet yeni başlayanlarda yan etkilere sebep oluyor

Zayıflatıyor ama baş da ağrıtıyor! Bu diyet yeni başlayanlarda yan etkilere sebep oluyor

Son yıllarda meşhur olan ketojenik diyet enerji için glikoz yerine yağ kullanmayı hedefleyen bir beslenme şekli. Karbonhidratları büyük ölçüde azaltmayı içeren bu diyet bazı kişilerde bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Baş ağrısı en bilinen keto yan etkisi.

Sağlık

21.03.2024, 21:29

Epilepsili bazı kişilerde nöbetleri kontrol altına almanın bir yolu olarak başlayan Keto diyeti, son yıllarda kilo vermeyi teşvik etme yönüyle popülerlik kazandı.

Keto diyetinin temel amacı, vücudu ketozis durumuna sokmaktır. Ketoz, enerji için yakacak yeterli karbonhidrat olmadığı için vücut yağ yakmaya geçtiğinde ortaya çıkar. Vücut yağları parçaladığında ketonlar üretir. Zaten keto diyetinin adı da buradan geliyor.

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

KETO DİYETİ BAŞ AĞRISINA SEBEP OLABİLİR

Bu diyette vücut yağ yakmaya geçerken hoş olmayan yan etkiler yaşanması muhtemel. En yaygın yan etki belirtisi ise baş ağrısı. Bunun yanında bilinç kararması, mide ağrısı, yol tutması, grip benzeri semptomlar, baş dönmesi, boğaz ağrısı, baygın hissetmek gibi rahatsızlıklar da keto diğer yan etkilerden bazıları. 

Neyse ki, keto diyetine başlarken baş ağrılarını yönetmenin ve hatta önlemenin yolları var. 

Her yemeğe ekliyoruz! Böbrekleri bitiriyor! Erken ölüm olasılığını artırıyor Haberi Görüntüle

BOL SU İÇİN

Keto diyetine ilk başladığınızda, vücudunuz fazla sıvı kaybeder ve bu da sulu kalmanızı önemli hale getirir. Uzmanlar bu diyeti yaparken günde en az 8-10 bardak su içmeniz gerektiği konusunda hemfikir.

Uzmanlardan bahar ayları için kene uyarısı: Açık alanlarda çalışanlar tehlikede!... Haberi Görüntüle

SODYUM, MAGNEZYUM VE POTASYUM ALIN

Sodyum, potasyum ve magnezyum gibi temel elektrolit seviyeleri düşük olduğunda, bunları yenilemek önemlidir. Elektrolitlerinizi yediğiniz yiyecekler veya bir elektrolit takviyesi yoluyla yenilemeniz gerekir.
Avokado, mantar ve kabak çekirdeği potasyum açısından zengindir. Kaju fıstığı, fıstık ezmesi, siyah çikolata ve yapraklı sebzeler ise  magnezyum deposudur. Günlük sodyum alımınızı artırmak için ise yemeklerinize biraz daha tuz ekleyebilir veya suyunuza bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.

Canan Karatay güzel bir cildin sırrını verdi! O çorbayı içen... Haberi Görüntüle

ŞİDDETLİ EGZERSİZLERDEN KAÇININ

Araştırmalar ketojenik diyetin, egzersiz performansınızı %20'ye kadar azaltabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, vücudunuz ketojenik duruma adapte olduktan sonra performans önemli ölçüde artabilir. Vücudunuz alışana kadar, vücudunuzu daha fazla strese sokabileceği ve baş ağrısına neden olabileceği için şiddetli egzersizlerden kaçınmak akıllıca olacaktır. 

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

BESİN DEĞERİ YÜKSEK GIDALAR TÜKETİN

Karbonhidrat oranı düşük, besin değeri yüksek öğünler planlayın. Genel inanç yağdan kaçınmak olduğu için, yeterince yağ yemek kulağa korkutucu gelebilir. Ancak etkili bir şekilde ketoza geçiş yapmak ve yeterli enerjiye sahip olmak için günlük toplam kalorinizin en az %70-80'ini yağdan almanız gerekir.

Bu aynı zamanda sağlıklı kan şekeri seviyelerini korumaya ve baş ağrılarını en aza indirmeye yardımcı olabilir. İşlenmiş gıdalardan kaçının ve daha iyi hissetmenize yardımcı olacak daha bütün, doğal gıdalar yiyin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading