Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zayıf çocuklar daha sağlıklı! Çocuğun kilolu olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor!

Zayıf çocuklar daha sağlıklı! Çocuğun kilolu olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor!

Çocuk büyütürken özellikle büyükler tarafından yapılan karşılaştırmalar annelerin moralini bozabiliyor. Bir ortamda aynı yaş grubunda ama farklı kiloda olan iki bebek varsa zayıf olana acıyan gözlerle bakmak annede kaygıyı artırıyor. Aslında çocuğun zayıf olması sağlıklı olduğu anlamına geliyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken tek şey gelişiminde gerilik olup olmadığı.

Sağlık

21.02.2024, 21:42

Kilolu çocuk daha mı sağlıklıdır? Çocuğun kilosu sağlığı hakkında bilgi verir mi? Anneler kilo konusunda ne zaman endişe duymaya başlamalı? İşte cevaplar...

Türk toplumunun güzellik ve sağlık kıstası genellikle kilo ile doğru orantılı. Kilolu olanın sağlıklı ve güzel olduğu anlayışı aslında sağlık açısından hiç de gerçeği yansıtmıyor.

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski... Haberi Görüntüle

KİLOLU ÇOCUK, SAĞLIKLI ÇOCUK DEMEK DEĞİL

Anneler arasında kıyaslamalara ve neticesinde depresyona sebep olan çocuk kilosu karşılaştırması çocuğun sağlığı ile ilgili net bir bilgi vermediği gibi aslında asıl sağlıklı olan çocuğun kilolu olmaması. Bu konuda dikkat edilmesi gereken şey boy uzamasında ve fiziksel gelişiminde yaşanan gerilikler...

Gıda boyaları zararlı mı? Hangi renkte olanlar daha tehlikeli? Haberi Görüntüle

GELİŞİM GERİLİĞİ VAR MI YOK MU İZLENMELİ

Çocuğu kilo alsın isteyen bazı anneler çoğu zaman beslenme konusunda yanlış adımlar atabiliyor. Çocuk normal gelişim eğrileri içinde ise, yani gelişim geriliği yoksa az miktarda yemeyi sorun haline getirmemek gerekiyor. Çünkü çocukların iştahını artıran veya azaltan çeşitli nedenler var. Bu nedenle beslenme sorunu olan çocukların tamamının iştahsız olarak tanımlanması doğru değil.

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

İŞTAHSIZLIĞI ETKİLEYEN ÇOK FAKTÖR VAR

İştahsızlığın, pek çok sebebi var. Mineral eksiklikleri ve mide problemleri bunlardan birkaçı. Bunun dışında çocuğun iç dünyasında yaşadığı bazı psikolojik sorunlar da iştahsızlığa yol açmakta. 
İştahsızlığa bazı uygulamalarla çözüm bulunabilir. Herhangi bir besini yemek istemeyen çocuğa, o besin değişik şekillerde sunularak verilebilir. Örneğin sade süt içmek istemeyen çocuğun sütüne taze meyve eklenerek tüketimi daha cazip hale getirilebilir. Peynir yemek istemeyen çocuklar için de omlet, börek ve tost hazırlanabilir. Çocukların büyümesi belirli aralıklarla izlenmeli, gelişim geriliği olan çocuklar kesinlikle belirlenmeli. Bebeklerin doğumdan itibaren ilk 6 ayda her ay, boy, ağırlık ve baş çevresi ölçülmeli.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading