Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yüzmek kabusunuz olmasın! Bir yüzme kursunda düzenli aralıklarla çalışmak su fobisini ortadan kaldıracaktır!

Yüzmek kabusunuz olmasın! Bir yüzme kursunda düzenli aralıklarla çalışmak su fobisini ortadan kaldıracaktır!

"Değil içine girip yüzmek, suyu görünce bile tansiyonum düşüyor" diyorsanız ciddi bir su fobisi taşıyor olabilirsiniz. Sudan çıkamama ve boğulma kaygılarıyla kendisini gösteren bu korkuyu yenmek ise inanç ve kararlılığına bağlı. Haftada birkaç saatinizi bu yönde bir eğitim almaya ayırmanız halinde siz de özgürce yüzer hale gelebilirsiniz.

Sağlık

23.01.2024, 19:35

Su fobisi nedir? Su fobisi belirtileri nelerdir? Su fobisi nasıl yenilir? İşte cevaplar...

Yaz mevsimi denince akla gelen deniz ve havuzlar, bazı insanların korkulu rüyası olabiliyor. Birtakım kötü yüzme deneyimleri veya çevreden duyulan boğulma haberleri kişileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. 

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? İşte yaptığınız beş hata! Bunları terkeden... Haberi Görüntüle

"YA SUDAN ÇIKAMAZSAM?"

Su veya yüzme fobisinde kişide kalp çarpıntısı, kalp sıkışması, nefes daralması, titreme, terleme, uyuşma, karıncalanma ve baş dönmesi gibi belirtiler görülebiliyor. Bu kişiler suya temas etmekten kaçınıp denize ve havuza giremiyor ve dolayısıyla da yüzmeyi öğrenemiyor. Bu fobiyi taşıyanlar nefes alamama, sudan çıkamama, su yutma, kurtulma ihtimalinin az olması gibi yoğun kaygılar yaşıyor. 

Vücut için en sağlıklı sporlardan biri olan yüzme korkusunu yenmek için öncelikle kararlı olmak ve psikolojiyi buna göre hazırlamak gerekiyor. Daha sonra ise kişiye nefes açma tekniklerinin öğretilmesi gerekmekte. 

Akşam 8'den sonra yemek yiyenleri bekleyen tehlike! Beş olumsuz etkisi... Haberi Görüntüle

HAFTADA 4-5 SAAT DERS ALMAK GEREKİYOR

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

Doğru nefes kullanma tekniklerinin öğrenilmesinden hemen sonra düzenli aralıklarla çalışmak ise, atılması gereken adımlardan diğeri. Bir yüzme kursuna katılmak ve öğrenilen hareketlerin pekiştirilmesi için haftada 4-5 saat kadar ders almak bu noktada büyük önem taşıyor.

Birçok kursiyerin endişesi, "havuzda ayaklarım yere değecek mi?" oluyor. Bu noktada endişeye mahal yok çünkü derslere boyunuzu geçmeyen bir havuzda başlamanız eğitmeniniz tarafından göz ününde bulundurulup tavsiye edilecektir. 

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

YARDIMCI MATERYAL OLMADAN YÜZME ÖĞRENMEK LAZIM

Yüzme öğretiminde kullanılan yardımcı materyaller gerçekten çok işe yarar ancak zamanla sizi kendisine bağımlı hale getirebilir. Eğitmeninizin gözetiminde yardımcı gereçler olmadan yüzmeyi öğrenmek sizin için en doğrusu olacaktır.

Yüzme fobisini yenmek için arkadaş tavsiyesi üzerine kursa başlanmamalı. İkna edilerek yola çıkan çoğu kursiyer ne yazık ki istediği sonucu elde edemez. Her öğrenci kendi kişisel kararı ile yüzme derslerine katılmalı.

Kurslara katılan kişiler "yüzme korkumu yeneceğim" düşüncesine değil, eğitmenin söylediklerine ve havuzda yapması gereken hareketlere odaklanmalı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading