Yandex Metrica

Yürüyüş şeklinin değişimi o hastalığı işaret edebilir! Sadece zihinsel semptomlar görünmüyor

Yürüyüş şeklinin değişimi o hastalığı işaret edebilir! Sadece zihinsel semptomlar görünmüyor

Yaşlılarda sık görülen demans beyin işlevinin ilerleyici biçimde bozulmasını ifade ediyor. Bunama olarak da bilinen bu durumu yaşayanlarda bazı fiziksel belirtiler de görülür. Hastalıkta kişi yemek yemeği unuttuğu için zayıf ve bakımsız görünür, yürüyüşü daha çok ayak sürümeye benzer bir hale gelir.

Sağlık

23.01.2024, 20:13

Demans, beyin işlevinin ilerleyici bozulmasıyla ilişkili bir grup semptomu ifade eder. En yaygın olarak yaşlı insanları etkiler ve hafızayı, bir kişinin nasıl düşündüğünü ve diğer zihinsel becerileri etkileyebilir. Bu nedenle demansın belirtileri denilince genellikle aklımıza davranış değişiklikleri veya hafıza sorunları gelir.

Ancak tanıdığınız birinde demans (bunama) olduğundan şüpheleniyorsanız, bazı fiziksel değişikliklerini takip edebilirsiniz. Çünkü fiziken de bazı uyarı işaretleri vardır.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BAKIMSIZLIK

Hastalık belirtileri, bakımsız bir görünüm gibi dışa dönük olarak ortaya çıkabilir. Demanstan muzdarip biri dağınık ve bakımsız olur. Ayrıca yemek yemeyi unuttukları için kilo vermiş gibi görünebilirler.

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

DEPRESİF RUH HALİ

Demans kişiyi depresif bir hale sokar çünkü bilişsel gerilemenin erken evrelerindeki kişiler kendi düşüşlerinin farkında oldukları için üzgün görünebilirler. Kişinin yürüyüşü daha çok ayak sürümeye benzer hale gelmiştir. 

Demans teşhisi konulabilmesi için sadece bir hafıza kaybı değil, aynı zamanda işlevde de altı aylık bir düşüş geçmişi olması gerekiyor.

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

DİĞER ERKEN BELİRTİLER NELERDİR?

Bunamanın yaygın erken belirtileri hafıza kaybı, konsantrasyon zorluğu, alışveriş yaparken bozuk para üstünü karıştırmak gibi günlük görevleri yerine getirmekte zorlanmak, bir sohbeti takip etmekte veya doğru kelimeyi bulmakta zorlanmak, zaman ve yer konusunda kafa karışıklığı ve ruh hali değişiklikleri olarak sayılabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading