Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yürüteç kullanmak zararlı mı? "Hemen yürümeyi öğrensin" derken bebeğinizin sağlığı ile oynamayın!

Yürüteç kullanmak zararlı mı? "Hemen yürümeyi öğrensin" derken bebeğinizin sağlığı ile oynamayın!

Bebeğin bir an önce yürümesi için anne babaların aldığı yürüteçler sağlığa çok zararlı. Yürüteçler, kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir. Hatta sırf yürüteç yüzünden bebeğin ayak yapısında bozulmalar bile yaşanabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:30

Yürüteç kullanımı zararlı mı? Bebeklerde yürüteç ne gibi sağlık sorunlarına yol açar? İşte cevaplar...

Her bebeğin gelişim süreci farklı. Kimi erken yürüyor kimi geç konuşuyor kimi ufacıkken tuvalet eğitimini tamamlıyor. Bu dönemde anne babanın sabırlı olması ve diğer bebeklerle karşılaştırmalar yapmaması lazım. 

Bebeğin bedenini kontrol edebilmesi hem bedenin yeterli olgunluğa ulaşmasına hem de öğrenmeye bağlı. Yürüme, konuşma, bağırsaklarını ve idrar torbasını kontrol etme, elle tutma ve el kontrolü gibi beceriler temelde olgunlaşmaya dayalı motor becerilerdir.

Bebeğin yürümesi konusunda çevreden "Artık yürümüyor mu? Hala emeklemesi normal değil, yürüsün artık" gibi baskılar gelebiliyor. Psikolojik olarak kaygı duymaya başlayan anne babalar da bebek bir an önce yürüsün diye büyük bir hataya imza atıyor. O da yürüteç almak.

Karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti! Vücudundan canlı yılan balığı çıkartıldı Haberi Görüntüle

YÜRÜTEÇ, KİFOZ VE SKOLYOZA SEBEP OLUR

Yürüteç aslında bebeğe faydadan çok zarar veriyor. Çünkü vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için bebekte kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

KALÇA PROBLEMLERİ GÖRÜLEBİLİR

Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir. Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik ya da asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.

Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucuna basar ve bu alışkanlığa neden olabilir. Böylece yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

PSİKOLOJİK GELİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLENİR

Bebek kısıtlı bir mekanda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkiliyebilmektedir.

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

YÜRÜTEÇ İSTENMEYEN KAZALARA SEBEP OLUYOR

Bebek kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik binbir türlü tehlikeye maruz kalabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının nedenleri arasında, %90 oranında yürüteç kazaları tesbit edilmiş. 

Bu sayılan nedenlerden dolayı bebeğin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız yürüteç kullanmayın. Bunun yerine bebeğinizin yere konulan bir örtünün üzerinde özgürce oynamasına ve gelişmesine yardımcı olun. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading