Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yurt dışına giden hekimler bin pişman! 7 bin doktor kamuya dönüş başvurusunda bulundu

Yurt dışına giden hekimler bin pişman! 7 bin doktor kamuya dönüş başvurusunda bulundu

Sağlık-Sen Başkanı Semih Durmuş, yurt dışına giden hekimlerin pişman olduğunu aktararak, 7 bin hekimin kamuya dönüş başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Sağlık

09.03.2024, 22:55

Sağlık-Sen Başkanı Semih Durmuş, Beyaz Reform sayesinde hekimlerin kamuya dönmeye başladıklarını söyledi. Türkiye'de nitelikli hekimlerin yetiştiğini aktaran Durmuş, Türkiye'de yetişen kaliteli insan kaynağının yurt dışından talep gördüğünü aktardı.

Kanserden korunmak için bu çayı için! Beş tür kanseri önlüyor Haberi Görüntüle

YURT DIŞINDAKİ SAĞLIK SİSTEMLERİ TÜRK HEKİMLERE GÖZ DİKMİŞ DURUMDA 

Türkiye'de nitelikli hekimlerin yetiştiğini akataran Durmuş, ''Ülkeler, bu ihtiyaçlarını bir taraftan kendileri yetiştirirken bir taraftan da dışarıdan alıyor. Türkiye'nin hekimleri çok nitelikli olduğu için yurt dışındaki sağlık sistemleri, Türkiye'deki hekimlere göz dikmiş durumda." dedi.

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

7 BİN HEKİM KAMUYA DÖNMEKLE ALAKALI BAŞVURU YAPTI

Durmuş, doktorların kamu hastanelerine dönmeye başladığına işaret ederek şunları kaydetti:

İstifa edip özel sektöre geçmiş, istifa edip özel muayenehane açan ve istifa edip yurt dışına giden hekim gruplarımız vardı. Şimdi istifa sonrası dönüş için bakanlık ilana çıktı ve 7 bin hekim arkadaşımız kamuya dönmekle alakalı başvuru yaptı.

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

'YURT DIŞINDA MEMNUN OLMADIKLARINI BİLİYORUZ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde 6 bin hekimin kamuya döndüğünü açıkladığını söyleyen Durmuş, bu rakamın Türkiye tarihinde bir ilk olduğunun altını çizerek şunları ifade etti:

Yurt dışına giden hekim arkadaşlarımız var. Bu hekim arkadaşlarımızın da tekrardan Türkiye'ye dönmesi ve kamu sağlık hizmetine dahil olmaları gerekiyor. Orada çok memnun olmadıklarını, çok rahat olmadıklarını biliyoruz. Yapmış olduğumuz görüşmelerde yurt dışındaki şartların Türkiye'den çok daha iyi olmadığını biliyoruz. 

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'DE ŞARTLARIN DÜZELTİLDİĞİ BİLDİRİLMELİ'

Yurt dışına giden doktorların dönüşüne ilişkin çalışma yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Durmuş sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye'de son düzenlemeler yapılmadan önce aksayan sistemden dolayı yurt dışına giden hekim arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşlarımızın tekrar Türkiye'ye dönmesiyle alakalı hem ataşelerimiz hem büyükelçilerimiz üzerinden çalışma yapılarak Türkiye'deki şartların düzeltildiği bildirilmeli. Onların tekrar Türkiye'ye dönmeleri ile alakalı da yardımcı olup yol gösterilmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye'de gerçekten nitelikli insan kaynağına, hekimlere ihtiyacımız var. Bu arkadaşların tekrardan yurda dönmelerini sağlayabilirsek hem kamu sektörünün hekim ihtiyacını karşılamış oluruz hem özel sektörün de hekim noktasında sıkıntı yaşamaması açısından önemli bir adım atılmış olur. 

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

Faydalı diye tüketiyoruz ancak fazlası felç bırakıyor! Kalp bile kötü... Haberi Görüntüle

'2 YILLIK ENGEL KALKARSA İSTİHDAMIN ÖNÜ DAHA DA AÇILIR'

İstifa sonrası kamuya dönen doktorlarla ilgili de kanun düzenlemesi yapılması talebinde bulunan Durmuş, şunları ifade etti:

Arkadaşlarımızın sözleşmeli olarak çalışabilmesinin önündeki 2 yıllık engeli kaldırırsak, istihdamda zorlanılan Doğu ve Güneydoğu'ya hekim atamasının önünü açmış oluruz. Bu çok önemli, bir kanun düzenlemesini gerektiriyor. Bakanlığımıza biz buradan bu mesajlarımızı vermiş olalım. Sayın Bakanımıza da genel müdürlerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde de bu konuyu kendilerine ifade ettik. Bir düzenleme yapılırsa sözleşmeli statüde çalışıyorken istifa etmiş olan arkadaşlarımızın kamuya döndüklerinde tekrardan sözleşmeli olup iyi ücretlerle çalışabilmelerinin önü açılmış olacak. Bu önemli düzenleme hayata geçirilirse hekim camiasının bunu da memnuniyetle karşılayacağına inanıyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading