Yumurta alerjisi hayatı tehdit edebilir! İşte çocuklarda sık görülen yumurta alerjisinin belirtileri!
Günlük beslenme içerisinde mutlaka olması gereken yumurta, çocuklarda en çok alerjiye sebep olan gıdalardan biri. Bebeklik döneminde başlayan yumurta alerjisi ergenlik sonuna kadar sürebiliyor. Gerekli önlemlerin alınmaması durumunda yumurta alerjisi hayati risk taşıyor.

Yumurta alerjisi neden olur? Yumurta alerjisi belirtileri nelerdir? Yumurta alerjisi tedavi edilebilir mi? Anafilaksi nedir? İşte cevaplar...
Özellikle çocuklarda sık görülen yumurta alerjisi mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık. Yumurta veya yumurta içeren yiyecekleri yedikten sonra birkaç dakika veya saat sonra ortaya çıkan alerjik belirtiler kişinin hayatını alt üst edecek kadar şiddetli olabiliyor.
YUMURTA ALERJİSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Deri iltihabı veya kurdeşen, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve hapşırma, kramplar, bulantı ve kusma gibi sindirim semptomları, öksürük, hırıltılı solunum, göğüste sıkışma veya nefes darlığı gibi astım belirti ve semptomları yumurta alerjisinin belirtilerinden bazıları ve bu belirtiler kişiden kişiye değişebiliyor.
ANAFİLAKSİ HAYATI TEHDİT EDİYOR
Yumurta alerjisi semptomları görüldükten sonra gereken müdahale yapılmazsa anafilaksi adı verilen ciddi bir alerjik reaksiyon ortaya çıkabiliyor. Anafilakside boğaz şişmesi, nefes almayı zorlaştıran bir yumru, karın ağrısı ve krampları, hızlı nabız, baş dönmesi, bilinç kaybı gibi semptomlar yaşanıyor. Bu gibi durumlarda acilen hastaneye gitmek gerekiyor.
GİZLİ YUMURTA İÇEREN GIDALARA DİKKAT!
En çok yumurta beyazına karşı gelişen alerjiye karşı dikkatli olmakta fayda var. Direkt olarak yumurta tüketilmese bile bazı yiyeceklerin içerisinde de yumurta bulunabiliyor. Bu yüzden özellikle paketli gıdaların içeriği dikkatlice incelenmeli. Marşmelov, mayonez, ekmek ürünleri, badem ezmesi, işlenmiş köfte, puding, salata sosları ve makarnalar alerjiye yol açan gıda maddelerinden bazıları...