Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yulaf ve elma ye, göbeğe veda et! Sağlığı tehdit eden iç organ yağı, lif bakımından zengin gıdalarla yok edilebilir!

Yulaf ve elma ye, göbeğe veda et! Sağlığı tehdit eden iç organ yağı, lif bakımından zengin gıdalarla yok edilebilir!

Karaciğer ve bağırsağı koruyan visseral yağ (iç organ yağı), vücutta dozunda bulunduğu takdirde fayda sağlıyor. Ancak aşırı miktarda iç organ yağına sahip olmak, kalp hastalığı, tip 2 diyabet, felç ve yüksek kolesterol gibi ciddi rahatsızlıklara yol açıyor. Karın yağının azaltılmanın en etkili yolu ise lifli gıdalar tüketmek.

Sağlık

23.01.2024, 19:51

İç organ yağı nedir? İç organ yağı tehlikeli midir? İç organ yağının fazla olması ne gibi sorunlara yol açar. İç organ yağı ve göbek oluşumu nasıl önlenir? İşte cevaplar...

Gizli yağ olarak da bilinen visseral yağ, göbeğin derinliklerinde depolanan ve çoğu zaman dışardan görülemeyen yap tabakası. Bu  tabaka, karaciğer ve bağırsakları koruduğu için hayati önem taşıyor. Ancak çok fazla olması da bir hayli tehlikeli.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

FAZLA İÇ ORGAN YAĞI FELCE SEBEP OLUYOR

Özellikle yağ oranı yüksek yiyeceklerden çok fazla yemek yediğimizde ve hiç egzersiz yapmadığımızda visseral yağ göbekte birikmeye başlıyor. Aşırı miktarda iç organ yağına sahip olmak da, kalp hastalığı, tip 2 diyabet, felç ve yüksek kolesterol gibi ciddi tıbbi sorun riskinizi artırabiliyor.

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

LİFLİ GIDALAR TÜKETİN

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

Göbek yağını ortadan kaldırmanın birçok yolu var. İlk olarak beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekiyor. Bunun için de çözünür lif oranı yüksek yiyecekler yenmeli. Bu besinler karın yağını etkili bir şekilde azaltabiliyor.

Lifli besinler iştahı kapatır ve tokluk hissi yaratır. Kalori alımını düzenler, aşırı karın yağ miktarını azaltır. Diğer karbonhidratların aksine lif parçalanamaz. Vücutta hareket ederek sindirimi yavaşlatır. Yulaf ezmesi, fındık, fasulye, elma ve yaban mersini gibi besinler çözünür lif içeriği yüksek gıdalardan bazıları. 

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

PROTEİNLİ GIDALAR YAĞ YAKIYOR

Her yemeğe ekliyoruz! Böbrekleri bitiriyor! Erken ölüm olasılığını artırıyor Haberi Görüntüle

Protein içeren gıdalar da tıpkı lifliler gibi yiyecek isteğini ve açlık duyularınızı frenler, bu da yağ seviyenizi artıran sağlıksız yiyecek alımınızı azaltır. Protein oranı yüksek gıdalar, vücut metabolizmasını hızlandırarak enerji için yağların yakılmasını artırır. 

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

BEL KALINLIĞI ÖNEMLİ BİR ÖLÇÜT

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Bu arada görüntüleme testleri olmadan vücutta ne kadar viseral yağın gizlendiğini bilmek mümkün değil. Ancak göbek deliğini bir belirteç olarak kullanarak belinizi ölçerek kaba bir tahmin yapabilirsiniz. Kadınlar için 88,9 cm veya daha fazlası, erkekler için 101,6 cm visseral yağa işaret edebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading