Yandex Metrica

Yolculuğunuz kabusa dönüşmesin! İşte araba tutmasını önlemek için yapılması gerekenler!

Yolculuğunuz kabusa dönüşmesin! İşte araba tutmasını önlemek için yapılması gerekenler!

Uzun yola çıkacak olan bazı insanların korkulu rüyasıdır araba tutması. Araba tutmasına iç kulak, gözler, kas ve ekleme bağlı rahatsızlıklar sebep olabiliyor. Peki bunu engellemek için alınabilecek önlemler neler?

Sağlık

23.01.2024, 19:24

Araba tutması nedir? Yolculuk sırasında araba tutmaması için ne gib önlemler alınmalı? İşte cevaplar...

Hareket hastalığı olarak da geçen araba tutması, ülkemizde sıklıkla yaşanıyor. Bu hastalığın oluşumunu sıcak hava, kötü kokular, aşırı gürültü ve stres kolaylaştırıyor.

Araba tutması, uzun süreli sorunlara yol açmasa da özellikle sık sık seyahat edenler için hayatı zorlaştıran bir durum. Kişiler, otomobilde, uçakta, trende, dönme dolapta, deniz araçlarında bu sorunla karşılaşabiliyor. 

5 – 12 yaş arası çocuklar, kadınlar ve yaşlılar taşıt tutmasına en duyarlı grup. 2 yaşından küçük çocuklarda ise taşıt tutması durumu ender yaşanan bir durum. 

Peki bu hastalık önlenebilir mi? Tabi ki evet. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

YOLCULUK ŞEKLİNE GÖRE ÖNLEMİNİZİ ALIN

Uçaktaysanız, kanatların yakınına oturun. Bir gemi seyahatindeyseniz, güvertede kalın ve ufuk çizgisine bakın veya geminin merkezine yakın bir yerde yolculuk edin.

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

BULANTI BASKILAYAN İLAÇLAR KULLANIN 

Bulantı ve kusmaya önlem olması adına hafifletici ilaçlar alabilirsiniz. Bu ilaçları bulantınız başlamadan önce alın ki bir faydası olsun. İlaçların bazıları bulantı ve kusmayı baskılar.

Taşıt tutması tedavilerinde fizik tedavi de yardımcı olabilir. Fizik tedavi uzmanı, denge sisteminizin harekete adapte olabilmesi adına sizi tedavi edebilir. 

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

ARABA TUTMASI DURUMUNDA BAŞINIZI SABİT TUTUN

Önlem almaya fırsatınız olmadı ise, mümkünse, daha az sarsıntı duyabileceğiniz yerlerde oturun. Uçaktaysanız, kanatlara yakın oturun. Gemide geminin ortasına ve suya yakın kamaraları tercih edin. Bir baş desteği kullanın ve mümkün olduğunca başınızı az hareket ettirmeye özen gösterin. Başın sürekli hareket ettirilmesi taşıt tutmasını artırabilir. Araçtaysanız, kitap okumak gibi herhangi bir şekilde gözlerinizle takip edeceğiniz uğraşlardan kaçının.

Araç tutmasının giderilmesinde pratik bazı atıştırmalıklar da işe yarayabilir. Maden suyu içmek ve tuzlu krakerler yemek gibi...


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading