Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yiyecekleri kızartarak tüketmek damarlar için tehlikeli! Başka hangi gıdalar damarları tehdit ediyor?

Yiyecekleri kızartarak tüketmek damarlar için tehlikeli! Başka hangi gıdalar damarları tehdit ediyor?

Beslenme şekli sağlığı doğrudan etkiliyor. Araştırmalar, bazı yiyeceklerin, sürekli yendiği takdirde atardamarları tıkayabileceğini gösteriyor. Bu durum ise kalp, beyin, kollar, bacaklar, pelvis ve böbreklere büyük zarar veriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:12

Atardamarlardaki kan akışı, alınan gıdalardan fazlasıyla etkileniyor. Bazı yiyecekleri sürekli tüketmek, ateroskleroz olarak adlandırılan atardamar tıkanmasına ve neticesinde damar sertliğine yol açıyor. 

Ateroskleroz ölümcül ve tehlikeli, ancak önlenebilir bir hastalık. Sağlıklı yiyecekler yemek, uzun vadede sağlığı korumanın anahtarı.

Tıkanmış arterler koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, inme gibi sorunlar yaşanana kadar belirti göstermez. Yeterince erken teşhis edilirse de egzersiz ve yaşam tarzı değişiklikleri, tıkanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

TEREYAĞI

Tereyağı, yiyecekleri tatlandırmanın enfes bir yoludur ve çok yönlülüğü onu çoğu mutfakta bariz bir temel malzeme haline getirir. Ancak, tereyağı kullanmanın dezavantajı, yüksek doymuş yağ oranı. Bu durum, tereyağı fazla tüketilirse arterlerin tıkanmasına ve istenmeyen kolesterol seviyelerine neden olabilir. Bu nedenle, tereyağı tüketimi söz konusu olduğunda ölçülü olmak gerekiyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BİSKÜVİ

Bisküviler, gün boyunca atıştırmalık olarak herkes tarafından tüketilir. Küçük ve zararsız görünseler de, bisküviler genellikle çok kalorilidir. Tereyağı, krema, tuz ve şeker gibi malzemeler, bu atıştırmalıkların doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksek olmasına neden olur. Bu iki şey, fazla yenilirse kardiyovasküler hastalık geliştirme riskinizi artırabilir. Çok fazla bisküvi yemek aynı zamanda sertleştirilmiş arterlere yol açar. 

Avustralyalı doktorlar açıkladı! Uzun süreli Kovid diye bir şey yok! Haberi Görüntüle

TAM YAĞLI SÜT VE PEYNİR

Yediğimiz yiyeceklerin çoğunda süt ürünleri çok sık kullanıldığından, bireyler ve toplum için gerçek bir sağlık sorunu teşkil ediyor. Uzmanlar süt ürünleri alımını günde en fazla 2 porsiyonla sınırlandırmak gerektiğini dile getiriyor. 
Soya, hindistan cevizi, yulaf veya badem sütü gibi süt ürünü olmayan alternatifler, geleneksel süt ürünlerinde bulunan ekstra doymuş yağ ve kolesterol olmadan eşit derecede lezzetli bir ikame sağlar. Ayrıca, tam yağlı peynir yerine yağı azaltılmış sütten yapılan keçi peyniri almak, yağ alımını azaltabilir ve yemeklere lezzetli bir tat katabilir.

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Gıdaları derin yağda kızartmak, yemekleri hızlı bir şekilde hazırlamanın yaygın bir yoludur, ancak sağlığınız için büyük riskler oluşturabilir. Derin yağda kızartma yiyecekleri, atardamarların tıkanmasına yol açar. Kolesterol şiddetli bir şekilde yükselir, bu da kan basıncının artmasına ve kalp hastalığı ve felç riskinin artmasına neden olabilir. Yiyecekleri pişirme şekli, kızartmak yerine fırınlama olmalı. Sote de, malzemelerinizle yaratıcı olmanızı sağlayan başka bir sağlıklı alternatif.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading