Yandex Metrica

DOLAR

32.57

%0.06 expand_less

EURO

34.94

%0.24 expand_less

ALTIN

2427.00

%0.26 expand_less

BIST

9722.09

%0.8 expand_less

BTC ($)

64074.18

%0.02 expand_less

Yetersiz uyku metabolizma hızınızı azaltıyor! Kilo problemine karşı metabolizmayı nasıl hızlandıracağınızı biliyor musunuz?

Yetersiz uyku metabolizma hızınızı azaltıyor! Kilo problemine karşı metabolizmayı nasıl hızlandıracağınızı biliyor musunuz?

Yaşam tarzı değişikliği veya bazı hastalıklar kilo problemine yol açabiliyor. Sağlık için son derece zararlı olan bu durum metabolizmayı hızlandırarak kontrol altına alınabilir. Peki hangi yöntemler sağlıklı zayıflama sürecinde metabolizmayı hızlandırır?

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmalı? Uyku ile metabolizma hızı arasında bir bağlantı var mı? Su içmek metabolizmayı nasıl etkiler? İşte cevaplar...

Yaş, cinsiyet, beslenme şekli, su tüketimi, uyku düzeni, fiziksel aktivite, hastalıklar ve stres metabolizma hızı üzerinde büyük etkiye sahip. Yavaş işleyen bir metabolizma ise kilo problemine davetiye çıkarıyor. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

BESLENME TARZINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Az kalori bol hareket ile zayıflamak kaçınılmazken metabolizma hızını artıran bazı uygulamalar da var elbette. İlk olarak doğru beslenmek gerekiyor. Uzun süre aç kalmak, gece atıştırma yapmak, hızlı ve aşırı yemek yemek gibi yanlış beslenme alışkanlıkları metabolizmayı negatif yönde etkiliyor. Yani gün boyu yemek yememek kilo vermeye yardımcı olmanın yanında kilo almaya bile neden olabilir. Bunun tersi olarak da yeterli karbonhidrat, protein ve yağ alınan beslenme düzenleri metabolizmanın düzenli çalışmasında etkili olur. Beslenme konusunda tüketilen çayların da büyük önemi var. Çok güçlü bir antioksidan olan yeşil çayın metabolizmayı hızlandırma özelliği olduğu unutulmamalı.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

YETERLİ UYKU ALIN

Yeterli ve kaliteli uyku da metabolizma hızını artırmada da son derece önemli. Yetersiz uykunun glukoz metabolizması ve metabolizmayı düzenleyen hormonlar üzerinde önemli rol oynadığı da biliniyor. Yetersiz uyku tokluk hormonu seviyesini düşürürken, açlık hormonu seviyesini artırıyor. Tabi fazla uyku da vücudun metabolik dengesini bozma potansiyeline sahip.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

SUYU İHMAL ETMEYİN

Vücudumuzun hayati fonksiyonlarının birçoğunda yer alan su, yağ yakımında da çok gerekli. Sağlıklı kişiler günlük, kilo başına 30 ml su tüketilmeli. Su içtikten sonraki 10 dakikalık süreçte metabolizma hızında artış görülmeye başlanır ve metabolizma hızı maksimum hıza 30-40 dakika aralığında ulaşır.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

KAS KÜTLENİZİ ARTIRIN

Vücuttaki kas kütlesi arttıkça gereken enerji ihtiyacı da artar. Kas kütlesi fazla olan kişilerde hareket sırasında daha çok kas çalışacağından metabolizma hızı da fazla olur.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading