Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yemek zamanı bir kişinin ruh sağlığını nasıl etkiler? Düzensiz yeme alışkanlığı depresyona yol açabiliyor

Yemek zamanı bir kişinin ruh sağlığını nasıl etkiler? Düzensiz yeme alışkanlığı depresyona yol açabiliyor

Beslenme kişinin fiziksel sağlığı ve esenliğinde önemli bir rol oynuyor. Araştırmalar bu durumda, kişinin gün içinde ne zaman yemek yediğinin de önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Düzensiz yemek yemek kalp hastalıklarına, kilo artışına ve ruh sağlığında olumsuzluklara yol açabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:08

Fiziksel sağlık, beslenme ile doğru orantılı. Ancak yapılan araştırmalar beslenmenin duygusal ve zihinsel sağlıkla da yakından ilişkili olduğunu gösteriyor. Düzensiz yemek yeme zamanları, kardiyometabolik hastalıklara ve kilo alımına ek olarak, kötü ruh sağlığına da katkıda bulunduğu ortaya çıktı. 

Keşif, yemek yeme zamanını düzenlemenin olumsuz ruh halini sınırlamaya ve kişinin zihinsel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösterdiği için son derece önemli.

Meyve ve sebzelerin kabuğu soyulmalı mı soyulmamalı mı? Hangisi daha... Haberi Görüntüle

DÜZENLİ BESLENME, RUH SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

Ruhsal bozukluklar genellikle ilaç ve psikoterapi kombinasyonu ile tedavi edilir. Ancak günümüzde, beslenme psikiyatrisi adı verilen yeni bir alan ortaya çıktı. Bilimsel kanıtlar, bir kişinin tükettiği yiyeceğin, beyni ve dolayısıyla zihinsel ve duygusal sağlığı etkileme etkisine sahip olan bağırsak mikroflorasını etkilediğini gösteriyor.

Araştırmalar, bir kişinin tükettiği yiyecek türlerinin yanı sıra, günün hangi saatinde yemek yendiğinin de vücudun biyolojik saati ile ilgili olan ruh sağlığını etkilediğini göstermiştir.

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

AKŞAM ÇALIŞANLAR DAHA KAYGILI

Araştırmalar, akşam vardiyasında çalışan işçilerde düzensiz yemek saatlerinin, genel nüfusa kıyasla bu kişilerde depresyon ve kaygı oranlarında artışa neden olduğunu gösteriyor. 

Gün içinde öğünlerin zamanlamasını ayarlamanın, ruhsal bozukluğu olan kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdığı düşünülüyor. Beslenme şeklini gündüz-gece döngüsüyle uyumlu olacak şekilde düzenlemenin genel sağlık için önemli faydalar sağladığı, aynı zamanda zihinsel bozukluklara karşı koruma sağladığı düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading