Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yemek yerken su içmeyin! Zararları say say bitmiyor

Yemek yerken su içmeyin! Zararları say say bitmiyor

Su içmek vücut için oldukça faydalı ancak bazı durumlarda zararlı hale gelebilir. Yemek esnasında su ve diğer içeceklerden içmenin zararlı olduğunu söyleyen görüşler bulunuyor. Peki yemek yerken su içmenin ne gibi zararlı olur? İşte tüm detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 19:08

Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişiler iftar ve sahurda oldukça fazla su ve içecek tüketir. Gün boyu susuz kalmış kişiler içecekleri ve suyu yemek esnasında birden içiverir. 

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

TÜKÜRÜK ÜRETİMİNE BAŞLAMANIZI İŞARET EDER

Sindirim sırasında gıdalar vücudunuzda parçalanır, böylece besinler kan dolaşımınıza karışır. Yemeğinizi çiğnemeye başlar başlamaz ağzınızda sindirim başlar. Çiğneme, tükürük bezlerinizi, yiyecekleri parçalamanıza yardımcı olan enzimler içeren tükürük üretimine başlamanızı işaret eder.

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski... Haberi Görüntüle

YEMEKLERLE BERABER İÇİLEN İÇECEK FAYDALI MI?

Günlük gereken miktarda sıvı almak birçok yarar sağlar. Ancak, bu konu hakkında uzmanların sağlık açısından hem olumlu hem de olumsuz görüşleri bulunuyor. Bazı iddialar yemek sırasında bir şeyler içmenin sindirimi olumsuz yönde etkilediğini göstermektedir.

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

BESİNLERİN SİNDİRİLMESİNİ ZORLAŞTIRIR

Yemekte su içtiğinizde tükürüğünüz seyreliyor. Bu da besinlerin sindirilmesinden sorumlu mide enzimlerinin salgılanmasını etkiler. Sonuç olarak mideniz yiyecekleri parçalamak için daha zayıf sinyaller alır ve bu da şişkinliğe yol açabilir.

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

VÜCUDUMUZUN DAHA AZ VİTAMİN VE BESİN EMMESİNE NEDEN OLUR

Yemek sırasında su içmek, midenizin doğal asit seviyesini etkiler. Bu da sindirim sisteminizi olumsuz etkileyerek vücudunuzun daha az vitamin ve besin emmesine neden olur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

REFLÜYE NEDEN OLUR

Sıvılar, midenize hacim katar, bu da büyük bir öğün yemek gibi mide basıncını artırabilir. Bu, mide rahatsızlığı olan insanlarda reflüye yol açabilir.

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

KİLO ALIMINA NEDEN OLUR

Yemek yerken su içmek de fazla kilo almanıza neden olabilir. Nasıl mı? Vücudunuz yiyecekleri yeterince sindiremediğinde onu yağa dönüştürerek daha fazla kilo almanıza yol açar. Ayrıca yemekle birlikte su içmek, vücudunuzun daha fazla insülin salgılamasına neden olarak yağ depolama riskini artırabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading