Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yazın saç bakımı nasıl olmalı? Saçlarınızı ultraviyole ışınlarına teslim etmeyin!

Yazın saç bakımı nasıl olmalı? Saçlarınızı ultraviyole ışınlarına teslim etmeyin!

Saçlar yaz mevsiminde daha özenli bir bakım istiyor. Ultraviyole ışınları, deniz ve havuz suyu, elektrikli şekillendiriciler saçların güçsüzleşmesine ve sertleşmesine yol açıyor. Saçların yaz bakımı da en az cilt kadar önemli.

Sağlık

23.01.2024, 19:23

Saçlar, ultraviyole ışınlarından etkilenir mi? Bakımlı ve güçlü saçlar için nasıl bir yol izlenmeli? Cevaplar haberimizde.

Uzun, yumuşak ve güçlü saçlarınız yaz aylarında yıpranmasın. Güneş altında uzun süre vakit geçirmek, deniz veya havuzdan çıkınca gerekli bakımı yapmamak saçlarınızda istenmeyen görüntülere yol açar.

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

BOYALI SAÇLAR BİR KAT FAZLA YIPRANIYOR

Ultraviyole ışınları saç gövdesinin yanmasına neden oluyor. Güneşe bağlı saç hasarı, en çok boyalı saçlarda görülüyor; saçın rengi soluklaşıyor ve daha kolay elektrikleniyor. Sağlıklı saçlara sahip olmak için işe saçlarınızı kestirerek başlayın. Kırılmış saç uçlarından kurtulmak ve tarzınızı tazelemek için yaza saç modelinizi yenileyerek girmekte fayda var. Saçlar, yaz mevsiminde daha hızlı uzar. Bunun nedeni, ilkbaharın sonlarında ve yazın, saçların büyüme aşamasında olmasıdır.

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

GENİŞ KENARLI BİR ŞAPKA KULLANIN

Dışarıda çok zaman geçirecekseniz mutlaka geniş kenarlı bir şapka takın. Bu sadece saç tellerinizin yanmasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda saç derinizi ve yüzünüzü de hasara karşı korur.

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski... Haberi Görüntüle

SAÇ, DENİZ ÖNCESİ VE SONRASI YIKANMALI

Denize veya havuza girmeden önce duş alın
Saçlarınız temiz su veya saç kremi ile ıslanırsa, çok fazla tuzlu su veya havuz kimyasalı emmez. Bunun için denize veya havuza girmeden önce duş alarak saç tellerinizin ıslandığından emin olun. 

Hem lezzetli hem sağlıklı bir baharat! Şekeri dengeliyor, virüslere karşı... Haberi Görüntüle

SAÇLARIN NEMİNİ KORUYUN

Nemlendirici etkili bir şampuan ve saç kremi kullanın. Yazın sıcaklık ve nemle mücadele edebilmek için saçlarınızı daha sık yıkıyor olabilirsiniz. Şampuan ve saç kremi seçiminizle saçlarınıza derin bir bakım uyguladığınızdan emin olun. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ŞEKİLLENDİRİCİLERE YAZIN ARA VERİN

Doktorlar uyarıyor: Plastik kapları mutfaktaki iki noktadan uzak tutun! Haberi Görüntüle

Saçlarınızı fön makinelerinden, bukle maşalarından veya düzleştiricilerden uzak tutun; yani dinlendirin. Saçlarınıza şekil vermek için gece yatmadan önce yıkayıp topuz, örgü veya at kuyruğu şeklinde toplayabilirsiniz. Böylece sabah uyandığınızda güzel bir kumsal dalgası elde edersiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading