Yandex Metrica

Yasin Yavaş: Hayatımla oynadım, aşınızı ihmal etmeyin

Yasin Yavaş: Hayatımla oynadım, aşınızı ihmal etmeyin

Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve aşılarını erteleyen Kovid-19 hastası Yavaş: "Hayatımla oynadım. Kimse aşısını ihmal etmesin"

Sağlık

23.01.2024, 17:43

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesinde hizmet veren en kapsamlı yoğun bakım ünitelerini bünyesinde bulunduran, Ankara Şehir Hastanesi bünyesindeki Genel Hastanenin Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi'nde, hemen hemen hepsi aşı olmamış hastalardan oluşan kişilerin yaşamla ölüm arasındaki zorlu mücadelesi görüntülendi.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

KONUŞMAKTA ZORLANDI

Ankara Şehir Hastanesi'nde solunum sıkıntısı ve nefes darlığı nedeniyle yüksek akımlı oksijen cihazına bağlı olarak tedavisi devam eden 46 yaşındaki iki çocuk babası Yasin Yavaş, bir haftadır yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Oksijen cihazına bağlı olan ve konuşurken zorlanan Yasin Yavaş, "Ben aşı olmamıştım. Hep erteledim, havaya girdim, sonra olurum diyerek basite aldım. Hayatımla oynadım. Kimse aşısını ihmal etmesin. Yemesin, içmesinler acil olarak aşılarını olsunlar. Yoksa hayatlarıyla oynarlar." dedi.

Yavaş, yaşının çok ileride olmadığını vurgularken, 11 ve 15 yaşındaki iki kızı ile eşini çok özlediğini dile getirdi. Ailesine, konuşma sırasında "Eşimi, kızlarımı çok seviyorum. Haftaya çıkacağım ve yanınıza geleceğim inşallah." mesajını iletti.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MASKE KULLANIMINA DİKKAT

Hastanenin Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş de servisteki tedavi gören hastaların durumunu değerlendirdi. Vaka sayılarındaki hızlı artışı anımsatan İzdeş, "Delta varyantı çok hızlı bulaşıyor. Eskiden 10 dakika bir ortamda kalınması sonucunda bulaş yaşanabiliyordu. Delta varyantında ise yanınızdan geçen maskesiz bir kişi hastalığı bulaştırabiliyor. Bu nedenle aşılarla birlikte maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaya devam edilmesi çok önemli." dedi.

İzdeş, ayrıca "Ben nasılsa aşı oldum" yanılgısıyla maskelerin çıkarılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading