Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yaşı göstermemek diye bir şey gerçekten var mı? Dış görünüşü etkileyen epigenetik yaş, sağlıkla ilgili bilgiler veriyor!

Yaşı göstermemek diye bir şey gerçekten var mı? Dış görünüşü etkileyen epigenetik yaş, sağlıkla ilgili bilgiler veriyor!

Doğum günlerini her yıl bir kez kutlasak da aslında her insanın iki yaşı var. Biri nüfus cüzdanında yazan kronolojik yaş; diğeri ise hücrelerin, dokuların ve organ sistemlerinin yaşını ifade eden epigenetik yaş. Epigenetik yaşı hızlı ilerleyen kişiler hastalıklara daha yüksek oranda yakalanıyor ve ne yazık ki hayatını kaybediyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:51

Kronolojik yaş nedir? Epigenetik yaş nedir? 

Bir kişinin nüfus cüzdanındaki yaşına kronolojik yaş; hücrelerinin, dokularının ve organ sistemlerinin yaşına ise epigenetik yaş adı veriliyor.
Epinegetik yaş, kişinin sağlık durumu ile ilgili önemli bilgilere ulaşmanın en önemli yolu. 

Çabuk doymak bir kanser belirtisi olabilir! Kadınların üçte birinde görülüyor Haberi Görüntüle

EPİGENETİK YAŞ DIŞ GÖRÜNÜŞÜ ETKİLİYOR

Yaşı ilerlemiş ancak dış görünüş itibariyle genç görünen kişilere "hiç yaşını göstermiyorsun" cümlesinin kurulma sebebi de işte bu epigenetik yaştır.

California Üniversitesi Herbert Wertheim Halk Sağlığı ve Uzun Ömürlü İnsan  Bilim Okulu'ndan araştırmacılar için, bir kişinin yaşam beklentileri hakkında önemli bilgiler sağlayabilecek olan kronolojik değil, biyolojik yani epigenetik yaşıdır.

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

EPİGENETİK YAŞ ERKEN BÜYÜRSE, HASTALIKLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Bir kişinin epigenetik yaşı, gerçek yaşından daha büyükse, kişi epigenetik yaş hızlanması yaşar ve bu da yüksek kanser, kardiyovasküler hastalık, Parkinson hastalığı ve diğer hastalıklar riskinin yüksek olduğunu gösterir.

1993'te yapılan araştırmaya katılan 1.813 yaşlı kadının verilerine bakıldığında ortalama ölüm yaşının 90 olduğu belirlendi. 
Yaklaşık 20 yıl süren araştırma süresince 464 kadın, 90 yaşına kadar sağlam hareket kabiliyeti ve bilişsel işlevle hayatta kaldı. 420 kadın, 90 yaşına kadar yaşadı ancak hareketlilik ve bilişsel işlevlerde düşüşler gözlendi.
929 kadın ise 90 yaşına gelmeden öldü...

Hiç gitmediği ülkenin aksanıyla konuşmaya başladı! İşte Zoe Coles'in şaşırtan... Haberi Görüntüle

EPİGENETİK YAŞ HIZLANMASI ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Çalışmalar, epigenetik yaş hızlanmasının artan ölüm riski ile ilişkili olduğunu gösterirken, yavaş hızlanmanın daha uzun yaşayan insanlarda bulunan bir özellik olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, epigenetik yaş hızlandırmasının sağlıklı uzun ömür için bir biyobelirteç olarak kullanılabileceğini belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading