Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yağları cayır cayır yakıyor! Her gün mutlaka için

Yağları cayır cayır yakıyor! Her gün mutlaka için

Kahve içmek sağlık için sayısız faydalar içerirken kilo verme konusunda da hayli etkili. Yapılan araştırmalara göre kahvedeki kafein, fazla kalori yakmaya yardım ediyor. Uzmanlar günde dört fincan kahve içmenin vücut yağını yüzde dört azaltabileceğini belirtiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:21

Hepimizin karnında depolanmış belli bir miktarda visseral yağ var. Derinin derinliklerinde saklı organları korumak için gerekli. Ancak aşırı iç organ yağı, diyabet ve hatta kanser dahil olmak üzere potansiyel olarak yaşamı tehdit eden hastalıklarla ilintili. 

İç organlarda yağ birikmesinin başlıca nedenleri ise çok fazla yağlı yemek yemek ve yeterince egzersiz yapmamak. Bu nedenle, yaşam tarzı değişiklikleri yapmak göbek yağını azaltmanıza yardımcı olabilir. Mesela günlük rutininize kahve içmeyi ekleyebilirsiniz. 

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

KAFEİN KİLO VERMEDE ETKİLİ

2019'da yapılan bir araştırma, kafeinin kilo, vücut kitle indeksi ve yağı azaltmayı teşvik edebileceğini ortaya koydu. 

600'den fazla katılımcıyla yapılan 13 çalışmanın sonuçlarının  analiz edildiği araştırma kapsamında kafein alımını iki katına çıkaranların kilosunun azaldığı görüldü. 2020'de yürütülen ayrı bir araştırma ise, günde dört fincan kahvenin vücut yağını yüzde dört azaltabileceğini ortaya koydu.

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

METABOLİK HIZI ARTIRIYOR

American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir başka çalışma, kafein ve kilo kaybı arasındaki bağlantı üzerine dört deneme gerçekleştirdi. Kafeinin obez bireylerde metabolik hızı uyardığı görüldü.

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

AŞIRI KAHVE ASABİYETE YOL AÇIYOR

Uzmanlar kahvenin ölçülü tüketilmesini tavsiye ediyor. Çünkü çok miktarda kahve içmek sinirlilik, baş ağrısı, hızlı kalp atışı, sinirlilik, uykusuzluk ve kas titremelerine yol açabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading