Yandex Metrica

Vexas sendromu nedir? Hastalığa yakalananların yarısı neden ölüyor?

Vexas sendromu nedir? Hastalığa yakalananların yarısı neden ölüyor?

Vexas Sendromunu daha önce duydunuz mu? 2020 yılında tanımlanan bu hastalık özellikle erkekleri tehdit ediyor. Tekrarlayan kan pıhtılarına, ateşlenmeye, iltihaplanmaya ve akciğer hasarına yol açan sendromda hastaların neredeyse yarısı hayatını kaybediyor.

Sağlık

24.04.2024, 11:47

2020 yılında tanımlanan bir hastalık Vexas Sendromu. 

Genellikle yetişkinleri, özellikle erkekleri etkiliyor ve semptomlarının çoğu 50 ila 70 yaşları arasında gelişiyor. 50 yaşın üzerindeki 4000 erkekten birinde Vexas Sendromu görülüyor. 

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

TEKRARLANAN İLTİHAPLANMA VE ATEŞ

Hastalık tekrarlayan iltihaplanma, ateş, akciğer sorunları ve kan pıhtılaşması ile kendisini gösteriyor. 

Deri, akciğerler, kıkırdak ve eklemlerde anemi ve iltihaplanma ile karakterize olan sendrom çoğunlukla diğer romatizmal veya hematolojik hastalıklarla karıştırılıyor. Ancak farklı bir sebepleri olan sendrom ek izleme gerektiriyor ve çok daha şiddetli seyrediyor.

Araştırmacılar garip belirtiler gösteren ve COVID-19 belirtilerini de yansıtan erkekler üzerinde çalışma yaptı.  Erkeklerin üçünün genlerinde mutasyon olduğu tespit edildi. Birçok tehlikeli semptomlar olduğu da görüldü. 

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

LÖSEMİLİ OLANLARDA SIK GÖRÜLÜYOR

VEXAS çoğunlukla lupus, romatoid artrit ve kan kanserleri gibi diğer otoimmün rahatsızlıkları olan kişilerde görülüyor.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri bilim insanlarına göre ise, ABD'de yüzlerce erkek bu durumdan muzdarip ama farkında değil. Araştırmacılar, hastalığın semptomlarından olan iltihaplanmanın, kronik hale geldiğinde ölümcül olabileceğini belirtiyor.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

TEDAVİDE KEMİK İLİĞİ NAKLİ GEREKEBİLİR

Tedavide iltihaplamayı kontrol etmek için kortizon veya bazı biyolojik ilaçlar kullanılıyor. Hemoglobin ve trombositleri çok düşük olan hastalara kan verilmesi veya kemik iliği nakli de gerekebiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading