Yandex Metrica
SON DAKİKA
Veganlar proteini nereden alıyor? Baklagiller ve kuruyemişler ete en iyi alternatif

Veganlar proteini nereden alıyor? Baklagiller ve kuruyemişler ete en iyi alternatif

Hayvansal tüm gıda ürünlerinden uzak duran veganlar sağlıkları için gerekli olan proteini nereden karşılıyor? Özellikle kasların gelişiminde rol oynayan protein içeren bitkisel kaynaklar hangileri?

Sağlık

23.01.2024, 20:24

Bugünlerde toplumda azımsanmayacak sayıda birçok insan, daha sağlıklı olduğunu düşünerek vegan beslenmeye geçmeye çalışıyor. Ancak vegan beslenme, besin değerleri açısından ihtiyacımız olan her şeyi bize sağlamada yetersiz kalabiliyor. 

Besinlerdeki proteinler vücut kaslarını geliştirmeye uygunluklarına göre puanlanır. Bir yumurta 100 puan, et/tavuk/balık/süt ürünleri yaklaşık 85 puan ve baklagiller daha az puan alır. %100 olması için biraz daha takviyeye ihtiyaç var. 

Ölümcül kanser hastalıkları gençlerde daha fazla görülüyor! Peki neden? Araştırmalara... Haberi Görüntüle

PROTEİN TOZLARI TEK SEÇENEK DEĞİL

Aslında veganlar için yaklaşık 120 kalori içeren, porsiyon başına 23 grama çıkan protein tozları var. Bunlar biraz daha su ile yulaf ezmesine eklenebilir. 

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

BAKLİYATLAR PROTEİN DEPOSU

Tabi bunun yerine bazı önemli bakliyatları da tüketebilirsiniz. Bezelye, tahin, kinoa, fıstık ezmesi, kabak çekirdeki ve yulaf da iyi birer proteiin deposu. 

Okuyunca belki ilginç gelecek ancak Antep fıstığı içerisinde de bol miktarda protein bulunuyor. İçerisinde protein bulunan sebzelerden bir tanesi de patates. Aynı zamanda brüksel lahanasının içerisinde de bol miktarda protein var. 
Ispanak içerisinde de bol miktarda protein olduğu söyleniyor. 

Bununla birlikte kivi içerisinde de bol miktarda protein bulunuyor. Tam bir protein deposu olan böğürtlenin yanı sıra.
özellikle de vegan olan kişilerin protein ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir başka meyve ise ahududu. Birçok kişi tarafından tercih edilen avokado içerisinde de bol miktarda protein var.

Bu sayılanlar tam bir protein olmasa da gün içinde yulaf ya da kepekli un yemek, proteini takviyesinde önem taşıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading