Yandex Metrica
SON DAKİKA
Vegan beslenme beyni çalıştırır mı? Canan Karatay: İnsan ömrünü kısaltan Veganlık, aslında büyük bir plan!

Vegan beslenme beyni çalıştırır mı? Canan Karatay: İnsan ömrünü kısaltan Veganlık, aslında büyük bir plan!

1944 yılında kurulan The Vegan Society'nin sahibi Donald Watson tarafından ortaya atılan Vegan kelimesi, günümüzün en moda beslenme şekli. Hayvan kökenli gıdaları ve diğer tüm hayvansal ürünleri tüketmenin tamamen bırakıldığı bu beslenme, ülkemizde de bir kesim tarafından benimsenmiş durumda. Peki bu tarz bir gıda alım şekli gerçekten sağlıklı mı? Prof. Dr. Canan Karatay'a göre "bu aslında büyük bir plan. Çünkü vegan beslenmek ömrü kısaltıyor."

Sağlık

17.03.2024, 22:17

Vegan beslenme nedir? Veganlar daha mı sağlıklı besleniyor? Vegan beslenirken hangi gıdalar alınmıyor? İşte cevaplar...

Geçmişi 1940'lı yıllara dayanan Vegan kelimesi ve kültürü, günümüzde moda olan bir beslenme şekli. İlk olarak The Vegan Society'nin kurucusu Donald Watson tarafından ortaya atılmış. Hayvansal gıdaları ve tüm hayvansal ürünleri kullanmayı tamamen bırakmayı ilke edinen bir anlayış. Bu anlayışı benimseyenlere de vegan deniyor.

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz... Haberi Görüntüle

VEGANLIK BEYNİ ÇALIŞTIRIR MI? 

Tamamen bitki bazlı beslenen bu kişiler "veganlığın beyni çalıştırdığını iddia ediyor. Ancak özellikle Prof. Dr. Canan Karatay'ın söylediğine bakacak olursak veganlar hastalıklı, kansız ve zayıf dirençli bir yapıya sahip oluyor. 

Coronavirüs aşısı olanlar dikkat! Aşı yaptıran milyonlarca kişinin kalp sağlığını... Haberi Görüntüle

PROF. DR. KARATAY: VEGAN BESLENMEK ÖMRÜ KISALTIR

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Karatay, Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'a verdiği röportajda, insanların yalnızca tahıl veya yaprak yiyerek yaşayamayacağını ifade ediyor ve vegan beslenmenin ömrü kısalttığını, farklı sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini aktarıyor.

Vegan beslenme kültürünün aslında büyük bir plan olduğunu iddia eden Prof. Dr. Karatay, veganlığın insanları kontrol altına almanın başka bir metodu olduğunun altını çiziyor.

Röportajında, en az bir ton ağırlığında olan zürafaların yalnızca ağaç yaprağıyla beslendiğinden, pandaların bambu yaprağı yediğinden bahseden ünlü doktor, bu hayvanların vücutlarının bu şekilde programlandığını ancak insanlarda böyle bir mekanizmanın olmadığını söylüyor.

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

"VEJETARYENLİK FELSEFE, VEGANLIK İSE KANDIRMACA"

"Vejetaryenlik bir felsefe, ona bir şey diyemem çünkü onlar hayvansal gıda yiyor." diyen Karatay, veganlığın ise bir kandırmaca olduğunu, veganlığın beyni çalıştırdığı iddiasının büyük bir yalan olduğunu dile getiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading