Yandex Metrica
SON DAKİKA
Vakalar arttı! Uzmanlardan İstanbullular için kızamık uyarısı!

Vakalar arttı! Uzmanlardan İstanbullular için kızamık uyarısı!

İstanbul'da son günlerde hastanelerde kızamık vakaları artmaya başladı. Günden güne artış gösteren vakalardan dolayı uzmanlardan uyarı geldi.

Sağlık

23.01.2024, 20:23

İstanbul'da  kızamık sayılarındaki artış endişe yaratıyor. Öyle ki son olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir çocuk, kızamık nedeniyle hastaneye yatırıldı. Vakaların artmasından kaygılanan uzmanlar ise,İstanbullular için uyarıda bulundu. 

Cep telefonları gençleri mutsuz ediyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

UZMANLARDAN AŞI UYARISI 

İstanbul'dason günlerde kızamık vakaları sık görülmeye başladı. Yıllardır vaka görmeyen doktorlar yeniden kızamıklı çocuklarla karşılaşıyor.Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde görülen vaka sonrası uzmanlar aşı yapılması gerektiği konusunda vatandaşalara uyarıda bulundu. 

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Çokuğraş, uzun yıllar sonra ilk defa kızamık vakası gördüğünü ifade ederek, "Aşıları tam olmayan yabancı uyruklu bir vakaya kızamık teşhisi koyduk. Başka hastanelerde de giderek artan kızamık vakalarI" bulunuyor. 

Hamilelikte iyotsuz tuz yerseniz sonucu bu olur! Bebeğin IQ'sunu etkiliyor Haberi Görüntüle

AŞILANMAMIŞ ÇOCUKLAR BULUNUYOR

Coronavirüs salgınıyla birlikte aşı karşıtlığı da arttı. Çocukluk çağı aşılama oranı düştü.Aşılamada yüzde 95'in kritik sınır olduğunu altını çizen  Çokuğraş, "Bunun altına düştüğünde kızamık vakalarının çok daha artmasını bekleriz. Çok kontrolsüz bir şekilde göç alan bir ülkeyiz. Pek çok komşu ülkeden yeteri kadar aşılanmamış, aşıları tamamlanmamış ya da hiç aşılanmamış çocuk maalesef geliyor. Bunları kontrol etmek çok kolay değil." dedi.

Ölümcül kanser hastalıkları gençlerde daha fazla görülüyor! Peki neden? Araştırmalara... Haberi Görüntüle

AŞI HAYATİ ÖNEM TAIŞIYOR 

Kızamık solunum yoluyla bulaşıyor ve zatürre, menenjit gibi hastalıklara sebep olabiliyor. Bütün çocukların ayına ve yaşına uygun bir şekilde aşılanmasının son derece hayati bir konu olduğunun altını çizen Çokuğraş, "Çocuğunuz aşılıysa korkmanıza gerek yok. Kızamık küçük çocuklar için daha riskli bir hastalık. Özellikle zatürreye neden olup çocuk ölümlerine yol açabilir." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading