Yandex Metrica

Uzmanlar uyarıyor: Akşam 10'dan önce uyumayın! Uyku saatleri kalp hastalığı riskini artırıyor!

Uzmanlar uyarıyor: Akşam 10'dan önce uyumayın! Uyku saatleri kalp hastalığı riskini artırıyor!

Uyku düzeni kalp sağlığı üzerinde çok önemli bir etkiye sahip. Yapılan araştırmalara göre akşam 10'dan önce veya gece yarısından sonra uyumak kalp hastalığı riskini %25 oranında artırıyor. Üstelik bu risk kadınlarda daha fazla.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Kalp problemlerinden kaçınmak için uyku düzeni ve yatma saatine özen göstermek gerekiyor. Araştırmalara göre, saat 22:00 ile 23:00 arasında uyumak kardiyovasküler sorunları azaltmak için önemli.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

22'DEN ÖNCE VEYA GECE YARISINDAN SONRA UYUMAYIN

Araştırmacılar saat 22'den önce veya gece yarısı ve sonrasında uyumanın kalp hastalığı riskini yaklaşık %25 oranında artırabildiğini dile getiriyor.

Çalışma kapsamında uzmanlar, 2006'dan 2010'a kadar, yaş ortalaması 61 olan 88.000'den fazla kadın ve erkek hakkında veri topladı. Bu bilgiler, katılımcıların sürekli bir hafta boyunca ne zaman uyudukları ve saat kaçta uyandıkları, katılımcıların bileklerine taktıkları ivmeölçerlerle topladıkları bilgilerdi. Ek olarak, katılımcılar yaşam tarzları ve sağlıkları hakkında sorular içeren bir anket doldurdu.

Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek mi olur? Nabız değerleri ne zaman tehlikeli? Nabız nasıl ölçülür? Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek... Haberi Görüntüle

22'DEN ÖNCE UYUYANLARIN KALBİ RİSKLİ  

Yaklaşık altı yıllık ortalama bir takipte, katılımcıların %3,6'sında kalp hastalığı gelişti. Çoğu gece yarısı ya da daha sonra yatağa gitti. Araştırmacılar ayrıca kalp hastalığı geliştirme olasılığı daha düşük olan kişilerin 22:00 ile 22:59 saatleri arasında yattığını da buldu. 23:00 ile 23:59 saatleri arasında uyuyanlar %12 daha yüksek riske sahipken, 22:00'den önce uyuyanlar %24 daha yüksek riske sahipti.

Araştırmacılar, katılımcıların cinsiyetini dikkate alarak, riskin kadınlarda daha fazla olduğunu buldu. Erkekler için risk sadece akşam 10'dan önce uyuyanlar arasında arttı.

Uzmanlara göre bir kişinin uyku saatini değiştirmenin kardiyovasküler riski azaltıp azaltamayacağını kanıtlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading