Yandex Metrica

Uykusuzluk sağlığa zararlı mı? Uykuya kolay dalabilmek için teknolojiyle aranıza mesafe koyun!

Uykusuzluk sağlığa zararlı mı? Uykuya kolay dalabilmek için teknolojiyle aranıza mesafe koyun!

Günlük hayat koşuşturmacasından bazen ihmal etsek de uyku aslında sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bedenimizi dinlendiren ve zihinsel fonksiyonlarımızı yenileyen uyku, yeteri kadar alınmazsa bağışıklık sistemi, kalp sağlığı ve kan şekeri düzeyi büyük hasar görüyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:30

Uykunun sağlık üzerindeki etkileri nelerdir? Uykusuzluk nelere yol açar? Uykuya dalmada zorluk çekilmemesi için ne yapmalı? İşte cevaplar...

Hem fizik hem de ruh sağlığı için uyku çok önemli bir yere sahip. Gün içinde çok da önemsenmese de sürekli uykusuz kalınması durumunda vücut çok büyük hasarlarla karşı karşıya kalıyor. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

DEPRESYON, UYKUSUZLUK SEBEBİ

Uykusuzluk probleminin oluşmasında farklı nedenler rol oynuyor. Depresyon, alkol, panik bozukluklar, geç saatlerde yeme içme ve huzursuz bacak sendromu gibi...

Tıp dilinde İnsomni denilen uykusuzluk halinde gündüzleri dikkat eksikliği, yorgun hissetme, konsantrasyon güçlüğüyle birlikte aşırı sinirlilik, iş performansında düşme, depresyon, yüksek tansiyon ve metabolik bozukluklar, obezite riski, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi belirtiler görülür. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DOKTOR BAZI UYKU TETKİKLERİ YAPABİLİR

Uyku bozukluğundan şüphelenilen hastanın önce bir uyku bozuklukları uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekir. Bazen sadece muayene ile hastaya tanı konabilirken; bazen de hastaya uyku tetkikleri yapılarak altta yatan sebepler ortaya konabilir. 

Uykusuzluk tedavisinde öncelikle uykusuzluğun nedenlerine, kökenlerine yönelik bir araştırma yapılmalı. Uykusuzluk şikayeti olan hastaların bir bölümü yalnızca uyku alışkanlıklarının düzenlenmesinden önemli ölçüde yararlanır. Uykusuzluk tipine göre öncelik olarak yaşam düzenlenmeleri yapılmalı daha sonra melatonin takviyesi gibi ilaç tedavileri tercih edilmeli.

Uykusuzluk probleminin altından yatan nedenlerde psikiyatrik kökenli hastalıklara sıklıkla rastlanmakta. Depresyon gibi duygulanım bozuklukları uykusuzluk yakınmasına yol açabilir. Uykusuzluk yakınması psikiyatrik kökenliyse nedene göre tedavi uygulanmalı.

Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek mi olur? Nabız değerleri ne zaman tehlikeli? Nabız nasıl ölçülür? Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek... Haberi Görüntüle

TV KARŞISINDA KESTİRME ALIŞKANLIĞI BIRAKILMALI

Bu tedavi yöntemleri dışında kaliteli uyku için bireysel bazı yöntemler de uygulanabilir. TV karşısında keyifli olduğunu zannedilen kısa kestirmelere kaliteli gece uykusu öncesi son verilmeli. Cep telefonu, iPad, bilgisayar, televizyon gibi elektronik eşyalar yatak odasında bulunmamalı. 

Uyku esnasında ideal oda sıcaklığı 21-22 derece olmalı. Uyurken gece lambası kullanılmamalı. Zira uyku sırasında salgılanan uyku hormonunun salınımı için odanın karanlık olması gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading