Yandex Metrica

Uykusuzluğun çözümü, uykuya direnmek! İşte uykusuzluk problemine karşı ilginç çözüm!

Uykusuzluğun çözümü, uykuya direnmek! İşte uykusuzluk problemine karşı ilginç çözüm!

Vücudun dinlendiği ve yeni güne enerji topladığı uyku saatleri bazen düzensizleşebiliyor. Özellikle mevsim geçişlerinde artış gösteren uykusuzluk problemlerine karşı bazı uygulamalar var. Uzmanlar, uykusuzluğa karşı en güzel çözümün, uykuya direnmek olduğunu belirtiyor.

Sağlık

19.02.2024, 02:29

Uykusuzluk problemine nasıl çözüm bulunur? Uykusuzluğa karşı ne yapılmalı? İşte cevaplar...

Uykuya dalmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Yeni güne enerjik uyanmak için kendinizi uyumaya zorluyor ancak saatlerce yatakta bir oraya bir buraya dönüyor musunuz? Veya uykunuz gelsin diye ılık süt mü içiyorsunuz? 

Uykusuzluk çoğu insanın zaman zaman yaşadığı problemlerden biri. Önemsiz gibi görünse de sağlık için yeteri kadar uyumak gerekiyor. Aksi takdirde vücudun tüm düzeni alt üst olabiliyor. 

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

UYANIK OLMA KORKUSU, UYKUSUZ BIRAKIYOR

Peki bunca uğraşa rağmen hala uyuyamayanlar ne yapacak? Uzmanlar bu konuya ilginç bir açıdan yaklaşıyor. Uyuyamamakla mücadele etmenin en iyi yollarından birinin, hiç uyumaya çalışmamak olduğunu öne süren uyku koçu Camilla Stoddart, uykusuzluğa neden olan şeylerden birinin, uyanık olma korkusu olduğunun altını çiziyor. 

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

İNSAN UYKUYA DİRENİNCE KOLAY UYUYOR

"Olmak istediğiniz şeyin tam tersini yapmak, uykuya dalma baskısını azaltır ve sizin çok fazla çabalamanızı engeller" diyen Stoddart, uykunun mümkün olduğunca az düşünüldüğünde daha kolay elde edildiğini belirtiyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

UYKU BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Öte yandan Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü uykunun genel sağlık üzerindeki etkisini inceledi. Uykunun bir dizi hastalık riskini azaltmak ve vücudun bağışıklık fonksiyonunu desteklemekle bağlantılı olduğu aktarılan çalışmada, sürekli olarak iyi bir gece uykusu almanın bağışıklık sisteminin normal işlevini destekleyebileceği bulundu. 

Uyku, vücuttaki hemen hemen her hücre ve organın optimal işleyişini etkiliyor. Bu yüzden özellikle yetişkinlerin gece yaklaşık yedi ila dokuz saat uyuması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading