Yandex Metrica
SON DAKİKA
Üniversite adayları bu haber sizin için! Sınava hazırlanırken beslenme nasıl bir önem taşıyor?

Üniversite adayları bu haber sizin için! Sınava hazırlanırken beslenme nasıl bir önem taşıyor?

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan üniversite sınavı için adaylarda heyecan dorukta. Ders anlamında hazırlık yapan öğrenciler fiziksel olarak da gereken bazı uygulamaları yapmalı. Sağlıklı beslenme bu konuda öncelikli önem taşıyan konulardan biri. Sınava hazırlanan öğrenciler nasıl beslenmeli? Hangi vitamin ve mineraller başarı üzerinde etkiye sahip?

Sağlık

23.01.2024, 20:58

Üniversite sınavına sayılı günler kaldı. Başarılı olmak için öğrenciler hazırlıklarını artırırken fiziksel olarak da bazı adımlar atılması gerekiyor. Mesela beslenme akademik performans ve bilişsel işlev üzerindeki hayli etkili. 

Beslenme, beyin işlevini, bilişsel yetenekleri, hafızayı, konsantrasyonu ve genel beyin sağlığını etkilemede önemli bir rol oynuyor. Tükettiğimiz besinler ayyrıca beyin hücrelerimizin düzgün çalışması için yapı taşı sağlıyor.

Hadis-i Şerif'te de adı geçiyor! Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum... Haberi Görüntüle

OMEGA 3 YAĞ ASİTLERİ

Yağlı balıklarda, kabuklu yemişlerde ve tohumlarda bulunan Omega -3 yağ asitleri beyin gelişimine katkıda bulunur ve gelişmiş bilişsel performansla ilişkilidir. Yağlı balıklarda, kabuklu yemişlerde ve tohumlarda bulunan Omega -3 yağ asitleri beyin sağlığı için hayati önem taşır. 

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

ANTİOKSİDANLAR

Meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanlar ise beyni oksidatif stres ve iltihaplanmadan koruyarak sağlıklı beyin yaşlanmasını ve bilişsel işlevi destekler. Meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan antioksidanlar, beyni bilişsel işlevi bozabilen oksidatif stres ve iltihaplanmadan korur . Meyveler, özellikle yaban mersini, antioksidanlar açısından zengindir ve hafızayı ve bilişsel yetenekleri artırdığı gösterilmiştir. 

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

VİTAMİNLER

B vitaminleri, özellikle B6, B9 ve B12, uygun beyin sinyali ve hafıza oluşumu için gerekli olan nörotransmitterlerin sentezine katılır. Demir ve çinko gibi mineraller, nörotransmitter üretimi ve genel bilişsel işlev için gerekli. B6, B9 ve B12 dahil olmak üzere B vitaminleri, beyin hücreleri arasındaki iletişimi kolaylaştıran nörotransmiterlerin üretimine katılır . Tam tahıllar, baklagiller, yapraklı sebzeler ve yağsız etler gibi yiyecekler mükemmel B vitamini kaynaklarıdır. Hafızayı, odaklanmayı ve genel beyin fonksiyonlarını destekler.

Sağlık için en zararlı yağı açıklıyoruz! Fareler üzerinde araştırma yapıldı!... Haberi Görüntüle

DEMİR

Beyne oksijen sağlanması için demir gereklidir. Demir açısından zengin besinler, sağlıklı bilişsel işlevi destekler ve sınav performansını engelleyebilecek yorgunluğu ve zayıf konsantrasyonu önlemeye yardımcı olur. Badem, kaju fıstığı, bitter çikolata ve yeşil yapraklı sebzeler iyi magnezyum kaynaklarıdır ve daha iyi hafıza ve konsantrasyona katkıda bulunabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

YETERSİZ BESLENME BAŞARIYI NASIL ETKİLER? 

Yetersiz beslenmenin ise test performansı ve bilişsel yetenekler üzerinde zararlı etkileri olabilir. Besin eksiklikleri, yetersiz hidrasyon ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları beyin fonksiyonlarını ve akademik performansı etkileyebilir. Kronik besin eksiklikleri ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, uzun süreli bilişsel bozukluğa ve bozulmuş beyin sağlığına yol açabilir. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading