Dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgını döneminde geliştirdiği aşı ile herkesin umudu olan Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman Focus dergisine kanser aşısı hakkında konuştu ve önemli mesajlar verdi.
Yaz tatili sonrası cilt bakımı nasıl olmalı? Hangi nemlendiricileri kullanmak...10 AŞI ADAYI RUHSAT POTANSİYELİ TAŞIYOR
Uzun yıllar süren kanser araştırmalarının sonunda akciğer kanseri türüne karşı bir antikor ve metastaz yapmış meme kanserine karşı bir antikor ilaç konjugatı (ADC) adayının onay için uygun hale geldiğini belirten Uğur Şahin, 2024 sonuna kadar 10 aşı adayının faz 2 veya faz 3 denemelerini tamamlayarak ruhsat potansiyeli taşıdığını ifade etti.
30 kanser türüne karşı klinik araştırmaların devam ettiğini ve başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Uğur Şahin, 2030 yılına kadar geniş bir kanser tedavisi portföyü hedeflediklerini belirtti.
Bu dört meyveyi yiyen kalp krizi geçirmiyor! Ünlü kardiyolog açıkladıKEMOTERAPİ TARİHE KARIŞIYOR
Son yıllarda kanserle mücadelede önemli yeni bulgulara ulaşıldığını ve Biontech olarak büyük ilerlemeler kaydedildiğini anlatan Prof. Dr. Özlem Türeci ise her hastanın kanser hücresinin farklı olduğunu ve bireyselleştirilmiş kanser tedavisine odaklandıklarını vurguladı. Özlem Türeci, ilerleyen yıllarda kemoterapiye gerek kalmayabileceğini ifade etti.
Beslenme uzmanı kahve düşkünlerini uyardı: 1 ay ara verin! İşte...KEMOTERAPİNİN YERİNE ANTİKOR İLAÇ
Vücudun kendi savunma sisteminin kansere karşı savaşabilmesi için çalıştıklarını ve kemoterapinin yerine antikor ilaç konjugatlarını (ADC'ler) ve aşıları kullanmayı hedeflediklerini belirten Özlem Türeci, ''Bu yaklaşım gelecekte daha hassas ve etkili tedaviler sağlayabilecek.'' dedi.