Yandex Metrica

Uğur Şahin, üçüncü doz aşı konusuna açıklık getirdi

Uğur Şahin, üçüncü doz aşı konusuna açıklık getirdi

Koronavirüs'e karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin, üçüncü aşıya yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Sağlık

23.01.2024, 21:57

Tüm dünyasyı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aşı çalışmaları başladığında Türk Bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Pfizer iş birliğiyle yaparak geliştirdikleri aşıyla salgınla mücadelede umut ışığı oldular.

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

ŞU AN İÇİNCÜ DOZA NADİREN İHTİYAÇ VAR

Uğur Şahin, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamalarda aşının etkilerine ve delta varyantına dair görüş belirtti. Şahin, “Aşının yarattığı Covid-19 bağışıklığı düşüyor fakat şu an üçüncü bir doz aşıya nadiren ihtiyaç var” dedi. "Ülkeler, kırılgan ve riskli gruptaki insanlara ekstra doz aşı verip vermeme konusunda kararı kendileri almalı” diyen Uğur Şahin, ülkelerin kendi içinde bu kararı vermesi gerektiği ifadesinde bulundu.

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

ETKİSİ 7 AY DEVAM EDİYOR

“Antikor seviyelerinin düşmesi demek insanların hastalanması anlamına gelebilir. Fakat henüz hücrelerin bağışıklığının düştüğüne dair bir kanıt yok. Çünkü hastalık bulaşanlar, bu rahatsızlığı ağır atlatmıyor” 

BioNTech aşısının 7 ay sonra da koruma sağladığını hatırlatan Şahin, üçüncü doz aşı için, “Ben ülkelere ve toplumlara üçüncü aşı olmalarına dair bir tavsiye veremem. Ben İsrail’deki gibi gerçek yaşam verilerini inceleyerek onlara göre yorum yapabilirim. Bu tartışma bizden bağımsız olmalı. Biz veri sunuyoruz ve hükümetler de neye ihtiyaç duyduklarını söylemeli” dedi.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

"ÜÇÜNCÜ DOZ İÇİN KENDİLERİ KARAR VERMELİ"

Uğur Şahin, üçüncü doz aşı için hükümetlerin kendilerinin karar vermesi gerektiğini belirtirken “İdeal olanı, aşının daha geniş kitlelere satılması ve bireysel kullanıcılar için kullanım izninin çıkmasıdır. Aşı şu an Batı’daki ülkelerde acil kullanım onayı almış durumda. Hükümetler üçüncü doz için kendileri karar vermeli. Fakat eğer aşı serbest pazara çıkarsa o zaman herkes kendi kararını kendi verecek” ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading