Yandex Metrica
SON DAKİKA
Uğur Şahin'den Omicron varyantına ilişkin endişelendiren sözler

Uğur Şahin'den Omicron varyantına ilişkin endişelendiren sözler

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin, 'Omicron'un antikorlardan kaçabileceğini düşünüyoruz. Aşılanmış insanları ve daha önce Covid geçiren insanları enfekte edebilir.' şeklinde açıklama yaptı.

Sağlık

23.01.2024, 18:24

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Doktor Özlem Türeci, Reuters tarafından düzenlenen çevrimiçi konferansta konuştu. Türeci çifti, dünyayı endişelendiren kOVİD-19'un yeni varyantı olan Omicrona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk doktor Uğur Şahin, Omicron varyantının başak proteininde sahip olduğu mutasyonlar nedeniyle aşılı kişileri enfekte edebileceğini, ancak güçlendirici aşıları olan kişilerde ciddi hastalığa neden olabileceğinin olası görünmediğini söyledi.

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

'AŞIYA İHTİYAÇ VAR'

''Var olan aşımızı Omicron varyantına hızlı bir şekilde uyarlamak için yeterli vakte sahibiz.'' diyen Uğur Şahin, ''Şu anda gelmesi beklenen bir sürü veri var. Durumun ne kadar acil olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Uyarlanmış aşı gelecek yıla hazır olabilir.'' ifadelerini kullandı.

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

ÖZLEM TÜRECİ'DEN KANSER AŞISI AÇIKLAMASI

Özlem Türeci ise yaptığı açıklamada ''Covid-19'un yanı sıra kanser de dünyayı etkisine alan bir pandemi. Potansiyel kanser aşımız üzerinde çalışmayı sürdürüyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading