Yandex Metrica

Sitede Ara

Uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor!

Uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor!

Avrupa Birliği'nin havacılık ve sağlık kurumlarının aldığı karar gereğince, 16 Mayıs'tan itibaren uçaklarda ve havalimanlarında Covid-19 salgınına karşı uygulanan maske zorunluluğunun kaldırılması tavsiye edildi.

Sağlık

08.02.2024, 10:48

AB Havacılık Emniyeti Ajansı ile Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, uçak seyahatlerinde sağlıkla ilgili kritik bir güncelleme yaptı.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

MASKE ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASI TAVSİYE EDİLDİ

İki kurumun ortak açıklamasında, havalimanlarında ve uçakların içinde tıbbi maske zorunluluğuna yönelik uygulamanın kaldırılması tavsiye edildi.

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

'YÜZ MASKELERİ ZORUNLU OLMAYABİLECEK'

EASA Direktörü Patrick Ky, "Avrupa genelinde ulusal makamların toplu ulaşım hakkında uyguladığı gerekliliklerdeki değişime uygun olarak, gelecek haftadan itibaren uçak seyahatlerinde yüz maskeleri zorunlu olmayabilecek." ifadesini kullandı.

Yolcuların sorumluluk içinde davranmasını isteyen Ky, kendini hasta hisseden, aksıran veya öksüren kişilerin diğer yolcuların sağlığını düşünerek maske takmasının önemli olduğuna işaret etti.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KURALLAR HAVA YOLU ŞİRKETİNE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERECEK

Uçuşlarda kalkış ve varış ülkelerindeki sağlık kurallarına saygı gösterilerek yolcular bu kurallar hakkında zamanlıca bilgilendirilecek.

Maskeyle ilgili kurallar hava yolu şirketlerinin uygulamasına göre de değişiklik gösterebilecek. Örneğin toplu taşımada maske zorunluluğu bulunan bir yere yapılacak uçuşlarda hava yolu şirketi maske takılmasını talep edebilecek.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KRONİK HASTALIKLARI BULUNAN YOLCULARIN MASKE ZORUNLULUĞU DEVAM EDECEK

Bağışıklık sistemi zayıf veya kronik bazı hastalıkları bulunan yolcuların da maske takması gerekecek. Havalimanlarında da yolcuların sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyması istenecek.

Avrupa ülkelerinin birçoğunda Covid-19 tedbirleri kapsamındaki uygulamalar son aylarda gevşetilmişti. İngiltere, Hollanda, Danimarka gibi birçok Avrupa ülkesinde neredeyse hiçbir Covid-19 tedbiri kalmamış durumda. Bazı ülkelerde ise toplu taşımada maske mecburiyeti gibi az sayıda uygulama devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading