Yandex Metrica

Üçüncü doz aşılar vücutta daha fazla antikor oluşturuyor!

Üçüncü doz aşılar vücutta daha fazla antikor oluşturuyor!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tüfek üçüncü doz aşının etkinlik oranına dair açıklamalarda bulundu. Tüfek'in paylaşımına göre 3. doz Sinovac vücutta 10-20 kat daha fazla antikor oluşturuyor.

Sağlık

25.02.2024, 12:55

Ülkemizin koronavirüse karşı başlattığı etkin mücadelede aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 1 Temmuz'dan itibaren risk teşkil eden kişilere "Hatırlatıcı doz" olarak da bilinen "3. doz aşı" aşamasına geçildi. Söz konusu aşamada, aşı programında ilk sırada yer alan 50 yaş üstü kişilere ve sağlık çalışanlarına, hastanelerde üçüncü aşı randevusu oluşturuldu.

Küresel düzeyde, üçüncü doz aşının gerekli olup olmadığına dair tartışmalar süregelirgen bu alanda birçok çalışmaya imza atılıyor. Bu çalışmalarda, aşıların etkinlik oranı ve vücutta antikor oluşturma düzeyi araştırılıyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Tufan Tüfek, konuya ilişkin açıklama yaparak Sinovac ile yapılan hatırlatma dozlarının Faz-2 çalışmalarının sonuçlandığını açıkladı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞILARLA BİRLİKTE BÜYÜK DÜZEYDE ANTİKOR ARTIŞI GÖZLENİYOR

Twitter hesabından paylaşım gerçekleştiren Dr. Tufan Tükek, "2 doz Sinovac yapılanlara 3. doz Sinovac (hatırlatma) yapılmasının Faz 2 çalışmasının sonuçları açıklandı. Sonuçlar oldukça iyi, aşıdan 15 gün sonra 10-20 kat antikor artışı gözleniyor. Gerçek yaşam verilerini de bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading