Yandex Metrica
Turkovac 'ta geri sayım... İşte yerli aşıda son durum!

Turkovac 'ta geri sayım... İşte yerli aşıda son durum!

Türk aşısında geri sayım sürüyor. Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı iş birliğiyle geliştirilen yerli aşı "TURKOVAC", faz 3 çalışmaları kapsamında son gönüllülerini bekliyor.

Sağlık

23.01.2024, 18:11

Yerli aşı TURKOVAC acil kullanım onay için son gönüllülerini bekliyor. Süreçte gelinen noktayı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan açıkladı.

8 BİN GÖNÜLLÜ AŞILANIYOR

TURKOVAC aşısında Faz-1 ve Faz-2 çalışmalarının tamamlanmasıyla 22 Haziran 2021'de  Faz-3 çalışmaları başlamıştı. Böylece yeri aşı süreci son aşamaya geçmişti. Prof. Dr. Erhan Akdoğan Faz-3 kapsamında hiç aşı olmamış 8 bin gönüllü aşılanıyor.  Yani hiç aşı olmamış kişiler TURKOVAC gönüllüsü olarak aşı yaptırabiliyor. 

" İki hafta kadar önce 2 doz inaktif aşı olmuş, Sinovac aşısı olmuş vatandaşlara gönüllü olarak üçüncü doz TURKOVAC uygulaması başlatıldı. TURKOVAC Faz-3 çalışmasının şöyle bir özelliği var, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki halihazırda en geniş çaplı klinik araştırmayla karşı karşıyayız. 41 merkezde neredeyse yurt sathına dağılmış merkezlerimizde arzu eden vatandaşlarımız gönüllü olarak üçünü dozlarını TURKOVAC olabiliyorlar. Burada çeşitli kriterler var. Her iki çalışma için de başka bir aşı olmamış olmak, üçüncü bir aşı olmamış olmak. Kronik hastalığı bulunmamak, Kovid hastalığı geçirmemiş olmak ve halihazırda Kovid testi pozitif olmamak gibi bazı kriterlerimiz var. Başvurular e-nabız üzerinden yapılabiliyor. Burada halkımızın aşımıza olan güvenini, yerli bir ürüne ve bilim adamlarımıza olan güvenini net bir şekilde görüyoruz."

Hem lezzetli hem sağlıklı bir baharat! Şekeri dengeliyor, virüslere karşı... Haberi Görüntüle

''KENDİ AŞIMIZ KENDİ GÜCÜMÜZ OLACAK''

Sağlık endüstrilerinin de aynı savunma sanayi gibi önemli olduğunu ifade eden Akdoğan, kendi aşısını üreten bir Türkiye'nin gücünü ortaya koyacağını da altını çizdi. Prof. Dr. Erhan Akdoğan, "Aşıda bu noktada TURKOVAC çok önemli. Sıfırdan elimizde bir ürünümüz var. Gerçekten kendi aşımız kendi gücümüz olacak. Bunun birçok avantajı var. En başta maliyet, sonra ihtiyaç sahiplerince yeterince aşı ulaştırabilmek ve dünyadaki bütün insanlar için ihtiyacı olanlara bu aşıyı ulaştırabilmek bizim hedeflerimiz arasında yer alıyor. Türkiye gibi tarihte her mazluma yardım etmiş bir ülke bu noktada da gerekeni yapmak için elinden gelen çabayı sarf ediyor." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading