TURKOVAC'ın ardından Türkiye'den müthiş bir hamle daha geldi! 2022'de faaliyete girecek
Alanında dünyanın en büyük kapasitesine sahip olması planlanan merkezle ilgili detaylar paylaşıldı. Aşı ve biyoteknoloji üssünde ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi yapılacak.

Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC'ı üreterek halkının kullanımına sunan Türkiye, sağlık alanındaki atılımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.
AŞI VE BİYOTEKNOLOJİK ÜRETİM MERKEZİ KURULACAK
Sağlık Bakanlığı öncülüğünde "Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi" kurulacak.
2022 YILININ SONUNDA HİZMETE ALINMASI BEKLENİYOR
Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarında, 50 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek yeni hıfzıssıhha projesinin detayları belli oldu. Merkezin, ihale sürecinin ardından 2022 sonuna kadar hizmete alınması hedefleniyor.
AŞI GELİŞTİRİLİP ÜRETİLECEK
Yakın zamanda ihalesi sonuçlanması beklenen merkez, akıllı bina teknolojisi ile donatılacak. "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi" ismiyle faaliyet göstermesi planlanan merkezde, aşı ve biyoteknolojik ürünler geliştirilip üretilecek.
AŞI VE BİYOTEKNOLOJİ KONUSUNDA DÜNYANIN EN BÜYÜK KAPASİTESİNE SAHİP OLMASI HEDEFLENİYOR
Bu alanda dünyanın en büyük kapasitesine sahip olması hedeflenen merkez, TURKOVAC'ın ardından farklı aşı ve genetik ürünlerin geliştirilmesine de kapı aralayacak bir üs olma misyonunu yüklenecek. İnaktif, mRNA, nazal ve adenovirüs aşılarının üretileceği merkezin, 2022 yılı sonunda hizmete alınması hedefleniyor.