Yandex Metrica

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesi bu kez Alman medyasında

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesi bu kez Alman medyasında

Kovid-19'a karşı toplum bağışıklığı kazanma yolunda yoğun bir aşılama faaliyeti yürüten Sağlık Bakanlığı'nın başarılı çalışmaları bu kez Alman medyasında geniş yer buldu.

Sağlık

23.01.2024, 17:36

Koronavirüse karşı hızlı bir aşılama faaliyeti yürüten Sağlık Bakanlığı, enjekte edilen doz sayısında 50 milyonu geçti. İstatistiklere göre Türkiye'de tüm aşıları tamamlanmış kişi sayısı 15 milyon oldu. Bu rakam, nüfusun yüzde 18,4'üne tekabül ediyor. 

Kampanya öylesine hızlı yürütüldü ki, istatistik portalı Our World Data'ya göre Türkiye 14-20 Haziran tarihleri arasında aşılamada tüm dünya ülkelerini geride bıraktı. 

Bu başarıyı haberleştiren Alman medyası, aşılama faaliyetlerini kolaylaştıran en önemli faktörün, sağlık sisteminin dijital altyapısı olduğuna vurgu yaptı. 

Der Tagesspiegel adlı yayın organında yer verilen haberde, Türkiye'de insanların cep telefonları üzerinden hiçbir zorluk çekmeden randevu alarak sağlık kurumlarına gittiği ve burada pratik bir şekilde aşı olarak sistemde kayıtlı hale geldiği anlatıldı. 

"Türkiye kendini zirveye aşılıyor" başlığıyla yayınlanan haberde Ankara'nın önceleri Çin'in Sinovac aşısına güvendiği, daha sonra bu ülkeden kaynaklı tedarik problemlerinin Alman BionTech'le aşıldığı hatırlatıldı. 

BionTech'in Türk patronu Dr. Uğur Şahin'in kritik zamanda kurtarıcı işlevi gördüğünü belirten Der Tagesspiegel, Türkiye'deki etkin sağlık sisteminin AK Parti hükümetinin en önemli başarılarından biri olduğunu vurguladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading