Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'de Delta Plus kaç kişide görüldü? İşte illere göre vaka sayıları

Türkiye'de Delta Plus kaç kişide görüldü? İşte illere göre vaka sayıları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Haziran-2 Temmuz'da illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Öte yandan Türkiye'de delta varyantının ardından 'Delta plus varyantı' da tespit edildi.

Sağlık

23.01.2024, 17:37

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun.''

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

''DELTA PLUS 3 KİŞİDE GÖRÜLDÜ''

Öte yandan Türkiye'de delta varyantının ardından 'Delta plus varyantı' da tespit edildi. 3 farklı ilde yaşayan 3 kişide 'delta plus varyantı' görüldü. Açıklamayı dünkü kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Koca şu açıklamayı yaptı; “Delta Plus, 3 farklı ilde olmak üzere 3 kişide görüldü. İllerden biri İstanbul. Ankara'da yok. Bu kişiler aşılı değiller. Genel durumları ise iyi. Ağır geçirmiyorlar, ayakta takip ediliyorlar. Delta varyantında ise vaka sayısı giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. Vakaların görüldüğü il sayısı da 30'u buldu.''


KURBAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA OLACAK MI?

Kurban Bayramı'nda ek tedbirler gündemde değil. En önemli önlem, yüksek oranda aşılama olacak. Bakan Koca Türkiye'de aşılamanın bayrama kadar daha da hızlanacağına dikkat çekti:  “Salgının, virüse karşı toplumsal bağışıklıkla son bulacağını artık hepimiz biliyoruz. Bunun için ise, her ilde en az yüzde 70 oranında aşılanma olması gerekiyor. O nedenle illerin tamamını harekete geçirdik. Mobil ekiplerle gerekirse vatandaşımızın ayağına giderek aşı yapıyor olmalıyız. Kurban Bayramı öncesinde 18 yaş üzeri kişilerin en az yüzde 70'ine ulaşmak ve onları aşılamak istiyoruz. Bu da, 42-43 milyon kişinin aşı olması demek.”

3.DOZ AŞI
 

Koca hatırlatma dozunun alt gruplara ineceğinin sinyalini verdi:"Bilim Kurulu toplantısında, 3. doz aşılamada 50 yaş sınırını biraz daha aşağı çekebiliriz. Yakında, belediye başkanları dahil olmak üzere kritik görevlerdeki kişilere de 3. doz aşılamayı açmış olacağız."

Sağlık Bakanı Koca, yurtdışından gelen aşı miktarının yeterli düzeyde olduğunu hatırlattı.

Çarşamba günü 1,5 milyon doz Sinovac, perşembe günü de 1,5 milyon doz BioNTech’in daha Türkiye’ye geleceğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading