Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Tunceli'de Delta varyantı tespit edildi: 52 kişi karantinada

Tunceli'de Delta varyantı tespit edildi: 52 kişi karantinada

Iran'tan Tunceli'ye tatil için gelen çiftte Delta varyantı testpit edildi. Sağlık ekiplerinin filyasyon çalışması sonrasında toplamda 52 kişi karantinaya alındı.

Sağlık

23.01.2024, 21:57

Irakta yaşayan Tuncelili H.C. ve Irak uyruklu karısı E.A.F.A., tatillerini geçirmek üzere Tunceli’ye gelmek için önce uçakla İstanbul’a buradan otobüsle Erzincan’a sonra da Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Aktik köyüne geldi.

Tunceli'ye gelişlerinin ardından yorgunluk ve bitkinlik hisseden çiftten alınan numunede, Delta varyantı tespit edildi.

Bunun üzerine Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, kentte geniş çaplı filyasyon çalışması başlattı. Çift ile uçakta yanlarında oturan kişi ve otobüsteki yolcular dahil toplam 52 kişi, evlerinde karantinaya alındı.

Çift, köy dışındaki tek hanede yaşadığı için köyün karantinaya alınmadığı, sağlık durumlarının ise ağır olmadığı öğrenildi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Tunceli Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, salgına karşı aşının önemini vurgulayıp, şunları söyledi:

"İlimize Irak’tan gelen H.C. isimli Tuncelili erkek ve eşi E.A.F.A. isimli Irak vatandaşı kadın, hastanemize başvurdu. Alınan numunelerde, ikisinde de Delta varyantı tespit edildi ve 20 günlüğüne evlerinde karantinaya alındı. Uçak ve otobüs seyahatlerinde temaslı olduğu kişiler de tespit edildi. 50 kişi, tedbir amaçlı karantinaya alındı. Şu anda sağlık durumları iyi. Salgın için en önemli unsur aşıdır. Bu nedenle insanlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Delta varyantının yayılmaması için çift doz aşı, maske ve 2 metre mesafe önem taşıyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading