Yandex Metrica

TTB iş bırakmak için cinayet bekliyormuş: Konya'daki fırsatı kaçırmadılar! Vatandaşa 2 gün boyunca muayene yok

TTB iş bırakmak için cinayet bekliyormuş: Konya'daki fırsatı kaçırmadılar! Vatandaşa 2 gün boyunca muayene yok

Yüksek maaş talebiyle iş bırakmayı alışkanlık haline getiren Türk Tabipler Birliği, Konya'daki vahim olayı fırsat bilerek 2 gün daha çalışmayacaklarını duyurdu. PKK-FETÖ yanlısı TTB, güvenlik görevlisinin cinnetinden hükümeti sorumlu tuttu.

Sağlık

23.01.2024, 19:30

Konya Şehir Hastanesi'nde bir güvenlik görevlisi silahlı saldırıda bulunduğu doktorun ölümüne yol açtı. Hastanede çalışan güvenlikçi Hacı Mehmet Akçay (39), 47 yaşındaki kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla vurup öldürdükten sonra silahı kendi başına dayayıp intihar etti. 

Olaya ilişkin soruşturma başlatan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılacağını bildirdi. 

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

TTB'DEN JET BASIN TOPLANTISI 

Sağlık çalışanlarını topyekûn biçimde hükümete karşı birleştirme hedefindeki Türk Tabipler Birliği (TTB) ise Konya'daki cinayetin yol açtığı 'fırsatı' kaçırmadı. Saldırıda sorumlunun siyasi irade olduğunu ileri süren TTB yetkilileri, Dr. Ekrem Karakaya'yı öldüren güvenlikçi Hacı Mehmet Akçay'la hükümet arasında ne gibi bir ilişki bulunduğuna dair detay vermedi. 

PKK ve FETÖ destekçisi Şebnem Korur Fincancı tarafından yönetilen TTB'de 'ikinci başkan' Ali İhsan Öktem'in okuduğu basın bildirisinde özetle şöyle denildi:

"Güvenli çalışma ortamına kavuşmak için kararlıyız. Gücümüzü her yerde, her koşulda göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bu çerçevede 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde iş bırakıyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz."

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

NURSEL ŞAHİN ASIL SUÇLUYU BİLİYOR! 

Öktem'le birlikte açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Nursel Şahin ise "Ne şiddet dilinden ne de toplumu ayrıştırmaktan vazgeçilmiyor" diyerek Konya'daki cinayeti bağlamından ustalıkla kopardı. "Biz suçlunun kim olduğunu biliyoruz. Hekimi ucuz iş gücü olarak gören, hizmet sunumunda kendisine çeşitli engeller çıkartılan, hor görülen, bu memleketten kovulan ve yalnızlaştırılan hekimlerimiz ancak birlikte hareket ederek güçlü olacaklar" diyen Şahin, eylemlerinin artarak devam edeceğini kaydetti. 

Yarın ve sonraki gün tüm sağlık kurumlarında iş bırakma eylemi yapılacağını açıklayan TTB, vatandaş sağlığının doktor maaşlarından daha önemli olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. TTB'nin daha önceki eylemlerinde pek çok vatandaş, acil servislerde bile doktor bulamadıklarından yakınarak mağdur olmuştu.

7-8 Temmuz'da TTB 'yüksek maaş' + 'güvenlik' talebiyle eylem yapacağından ötürü vatandaşların iki gün boyunca ciddi sağlık sorunu yaşamaması, hatta mümkünse bu iki gün içesinde ölmemeleri isteniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading