Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tıp dünyasında bir ilk! Anne karnındaki bebeğe beyin ameliyatı yapıldı

Tıp dünyasında bir ilk! Anne karnındaki bebeğe beyin ameliyatı yapıldı

Amerika'da tıp tarihine geçecek bir çalışmaya imza atıldı. Beyninde ilerde bazı sağlık sorunlarına yol açması muhtemel Galen Damar Bozukluğu tespit edilen fetüs, ameliyat edildi. Anne karnındaki 34. haftasını yaşayan bebek Mart ayında doğdu ve söz konusu müdahale sayesinde hiçbir tedaviye ihtiyacı kalmadı.

Sağlık

23.01.2024, 20:50

Bilim ve tıp alanındaki teknoloji o kadar ilerledi ki artık anne karnındaki bebeklerin ne tür hastalıklara sahip olduğunu doğmadan önce öğrenilebiliyor. Bu hastalıkları yine anne karnındayken tedavi etmek ise imkansız görünse de bazen mümkün. 

Doktorlar uyarıyor: Plastik kapları mutfaktaki iki noktadan uzak tutun! Haberi Görüntüle

FETÜSTE GALEN DAMAR BOZUKLUĞU TESPİT EDİLDİ

Amerika'da buna örnek olabilecek bir durum yaşandı. Doktorlar bir fetüsün beyninde hatalı biçimlendirilmiş bir kan damarını ifade eden Galen Damar Bozukluğu tespit etti. Ve buna müdahale edilmesi gerektiğini kararlaştırdılar. 

Doktorların, "türünün ilk örneği" olarak nitelendirdiği işlem, anne adayı 34 haftalık hamileyken yapıldı. Boston Çocuk Hastanesi'nde ilk kez bir fetüsün beyni rahim içindeyken ameliyat edildi. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TEDAVİ EDİLMESEYDİ NE OLURDU?

Doğrudan damarlara müdahale ile ortadan kaldırılabilen bu hastalık tedavi edilmediği takdirde kanın kalbe ve akciğerlere doğru akmasına neden olabilir ve bu da kalbi vücudun geri kalanına kan göndermek için daha fazla çalışmaya zorlar. Ayrıca kalp yetmezliği ve yüksek tansiyona bile yol açabilir. 

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

Hadis-i Şerif'te de adı geçiyor! Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum... Haberi Görüntüle

DOĞUM SONRASI HİÇBİR TEDAVİYE GEREK DUYULMADI

Anne karnında beyin ameliyatı geçiren bebek Mart ayında dünyaya geldi. Taburcu edildiğinden beri herhangi bir ilaca veya tedaviye ihtiyacı olmadı. Çalışmaya dahil olan uzmanlar, bebeğin beyninde herhangi bir olumsuz etkinin olmadığını belirtiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading