Yandex Metrica

Temizlik yaparken kanser olmayın! Deterjanlarda bulunan kimyasallar meme, prostat, rahim ve tiroit kanserine yol açıyor!

Temizlik yaparken kanser olmayın! Deterjanlarda bulunan kimyasallar meme, prostat, rahim ve tiroit kanserine yol açıyor!

Evlerimizi temizlerken kullandığımız maddeler, sağlığı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, deterjanların meme, rahim, prostat ve tiroit kanserlerine yol açtığını belirtiyor.

Sağlık

22.03.2024, 03:13

Deterjanlar kansere sebep olur mu? Temizlik malzemeleri sağlığı nasıl etkiler? İşte cevaplar...

Evleri temizlediğimizi zannettiğimiz ürünler aslında sağlığımızı bozuyor. Uzmanlar ev temizlik ürünlerinin dört tür kanser riskini artırdığını belirtiyor. 

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

DETERJANLAR SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Deterjanlardan temizleme spreylerine kadar bazı ev ürünlerinin meme kanseriyle bağlantılı sentetik bileşenler içerebiliyor. Bunlar genellikle plastik, böcek ilacı, kozmetik, gıda, temizleyici, oyuncak, giysi, boya, tıbbi ekipman, temizlik ürünleri, mobilya, mobilya ve elektronik gibi çeşitli ürünlerde bulunan sentetik veya insan yapımı kimyasallar.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

MEME, RAHİM, PROSTAT VE TİROİT KANSERİ RİSKİ

Meme kanseri yalnızca bu güçlü kimyasallarla ilişkilendirilirken rahim kanserinin de bu maddelerden kaynaklandığı belirlendi. Bunun dışında sentetik bileşenler prostat ve tiroid kanserleri gibi hormona duyarlı kanserlerle de bağlantılı.

Bazı ülkelerde deterjan içerikleri çok sıkı takip ediliyor. İngiltere ve AB'de, bu maddelerin içlerinde kullanılabilecek bileşenlerle ilgili katı güvenlik düzenlemeleri var. Bu ülkelerde üreticiler, satılmadan önce ürünlerinin kullanım için güvenli olduğundan emin olmadan piyasaya çıkamıyor.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

TEMİZLİK YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Kullandığınız deterjanların içinde hangi kimyasalların bulunduğunu ve bunların etkilerini bilmiyorsanız, ortamın mutlaka havalandırılıyor olmasına dikkat edin.
  • Duş gibi kapalı alanlarda ürünlerle temizlik yapmaktan kaçının. Damlacıklar kolayca seyahat edip solunabileceğinden sprey kullanırken dikkatli olun.
  • Mümkünse organik içerikli deterjan ve temizlik malzemeleri tercih edin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading