Yandex Metrica

Telomer nedir, ne işe yarar? Telomer hakkında bilinmesi gerekenler!

Telomer nedir, ne işe yarar? Telomer hakkında bilinmesi gerekenler!

1938’de Hermann J. Muller tarafından tanımlanan, telomer nedir, ne işe yarar? İşte, telomer hakkında bilinmesi gerekenler!

Sağlık

23.01.2024, 19:11

Araştırmalar ilerledikçe kırık uçlu kromozomların daha kolay birleştiği ve normal kromozomların telomer yapılarının kararlı olduğu, ne kırık uçlu kromozomların uçları ile ne de diğer telomerler ile birleşmediği görülmüştür. Peki, telomer nedir, ne işe yarar? İşte, telomer hakkında bilinmesi gerekenler!

Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu yapın Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu... Haberi Görüntüle

TELOMER NEDİR?

Telomer, kromozomların iki ucunda yer alan DNA yapılarıdır. Vücuttaki tüm hücrelerde yer alan DNA sarmallarının ucunda bulunan telomer, kromozomları korur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TELOMER NE İŞE YARAR?

Eksonükleazlara ve ligazlara dirençleri olan telomerlerin kromozom stabilitesinde, nükleer yapılaşmada, gen ekspresyonunda, kromozom uçlarının replikasyonlarının tamamlanmasında ve bu uçların birbirleriyle karışmasını ya da kromozomların iç kısımlarıyla reaksiyon vermelerini önlemekte, tümör oluşumunda, yaşlanmada ve hücre bölünmesinde rol aldığı bilinmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading