Kaliforniya Üniversitesi'nden bilim adamları telefon ve televizyonun sağlık üzerindeki etkilerine dair dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Ekip çalışmaları kapsamında telefonda ve TV önünde geçirilen her fazla saatin koroner kalp hastalığı riskini yüzde 55; felç riskini yüzde 58 ve genel kalp hastalığı riskini yüzde 32 oranında artırdığını duyurdu.
Geçmiş yıllarda da bu cihazların sağlık üzerindeki etkisine dair önemli çalışmalar yapılmıştı.
Sadece mutlu hissettirmiyor! Ünlü psikiyatrist aşkın hiç bilinmeyen 4 faydasını... Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi?...KARDİYOLOG ARAŞTIRMAYA KATILMIYOR
Tıp Bilimleri Doktoru, kardiyolog, gerontolog, geriatri uzmanı Yuri Konev de tüm bunları yorumladı.
Konev son yapılan çalışmaya ve kesin yüzdeye tam olarak katılmadığını belirtti.
“Bu kısmen doğru ama yüzdeler abartılı. Burada etkileyen şey televizyon ya da telefon değil, her şeye eşlik eden hareketsizliktir. Akıllı telefonun kendisinin, yani elektrik dalgalarının etkisi henüz tam olarak araştırılmamıştır."
Kardiyoloğa göre kalp hastalığı başta olmak üzere riskleri azaltmak için yapılması gerekenleri sıraladı.
Bakanlık zehirli ürünler listesini açıkladı: Piyasaya sunulan riskli mallar belli...HER GÜN 10 BİN ADIM ATIN
En önemli şeyin hareket olduğunu söyledi.
“10 bin adım yürüyün ve ardından telefonunuzun başına oturun. Yürüyüşe çıkın ve ardından TV izleyin.”
Gençler artık daha erken ölüyor! Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bunun... Ağzınızda bu yaralardan varsa okuyun! Karbonatlı su iyi gelir mi?...ARAÇ KULLANANLAR İÇİN TEHLİKE BÜYÜK
Konev'e göre kalp konusunda özellikle araç kullanan kişiler risk altında.
Bir kişinin araba kullandığı sırada herhangi bir fiziksel aktivite yapmadığını, bunun da çok zararlı olduğunu sözlerine ekledi.
Yulaf lapası üç çocuğun ölümüne yol açtı! Tüm yulaflar toplatılıyor!... Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor...DENGELİ BESLENMEYE DİKKAT!
Uzman dengeli beslenmenin de önemine dikkat çekti.
Pratisyen hekim Tatyana Romanenko da bir kişinin fiziksel aktiviteye yeterli zaman ayırması durumunda uzun süreli elektronik alet kullanımının kardiyovasküler hastalıkların gelişmesine neden olmayacağını belirtti.
Yorum Yaz