Yandex Metrica
SON DAKİKA
Teknoloji bağımlılığı insanların görünüşünü değiştirecek! 3000 yılında kambur, pençeli ve kalın boyunlu insanlar olacağız!

Teknoloji bağımlılığı insanların görünüşünü değiştirecek! 3000 yılında kambur, pençeli ve kalın boyunlu insanlar olacağız!

Teknoloji bağımlılığı duruş bozukluklarına yol açıyor. Telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarları rahat görebilmek için eğilerek durmak çoğu insanda kamburluğa sebep oluyor. Uzmanların, bağımlılık seviyesi böyle giderse, 3000 yılında insanların görüşünün nasıl olacağına dair oluşturduğu model ise, gelecekteki durumumuzun vahametini gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Teknoloji bağımlılığı duruş bozukluğuna sebep olur mu? İşte cevabı...

Birçok insana telefon veya dizüstü bilgisayarı olmadan geçen her an, bir ömür gibi gelebilir. Ancak uzmanlar tarafından oluşturulan bir model, cihazlarınızla daha az zaman geçirmenizi teşvik edebilir.

Atlantik Diyeti nedir? Atlantik Diyeti nasıl yapılır? Herkese uygun mu? Haberi Görüntüle

3000 YILINDA İNSANLAR NASIL GÖRÜNECEK?

Araştırmacılar, teknolojiye olan bağımlılığımızın bir sonucu olarak insanların 800 yıldan daha kısa bir süre içinde nasıl görünebileceğine dair fikir veren 'Mindy' adlı bir model ortaya çıkardı.

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü nasıl yapılır? Ceviz sütünün... Haberi Görüntüle

TELEFONA BAKMAK KAMBURLUĞA SEBEP OLUYOR

Teknolojik cihazların düzenli ve sık aralıklarla kullanımı nedeniyle vücudu fiziksel olarak değişen geleceğin bir insanını yaratmak için önce, bilimsel araştırma ve uzman görüşü sağlandı. Buna göre yıllarca akıllı telefonlarımıza veya bilgisayar ekranlarına bakmanın, modele göre kambur duruşa neden olacağı belirlendi.

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

ELLER PENÇE ŞEKLİNİ ALABİLİR

Modele göre akıllı telefonları sürekli olarak kavramaktan dolayı da eller kalıcı olarak pençe şeklini alacak. Çünkü telefonlarımızı tutma şeklimiz, belirli temas noktalarında gerginliğe neden olabilir. Bu da kübital tünel sendromu olarak bilinen pençe ele yol açar. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KALIN BOYUNLU İNSANLAR ORTAYA ÇIKACAK

Telefonlara saatlerce bakmak, modele göre yalnızca kambur sırtlara değil, aynı zamanda daha kalın boyunlara da neden olur. Bir bilgisayarda çalışırken veya telefonunuza bakarken, başınızı dik tutmak için boynun arkasındaki kasların kasılması gerekir. Aşağıya ne kadar çok bakarsanız, başınızı yukarıda tutmak için kasların o kadar çok çalışması gerekir. Bu kaslar, akıllı telefonlarımıza ve tabletlerimize yukarıdan bakmaktan veya çalışma günümüzün çoğunu bilgisayar başında geçirmekten aşırı derecede yorulabilir ve ağrıyabilir.

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

İKİNCİ BİR GÖZ KAPAĞI OLUŞABİLİR

Uzmanların beklediği diğer özellikler arasında, daha kalın bir kafatası ve daha küçük bir beyin ile ışığa aşırı maruz kalmayı önlemek için ikinci bir göz kapağı bulunuyor. İnsanlar aşırı ışığa maruz kalmayı önlemek için daha büyük bir iç göz kapağı geliştirebilir veya göz merceği, gelen mavi ışığı engelleyecek, ancak yeşil, sarı veya kırmızı gibi diğer yüksek dalga boylu ışıkları engellemeyecek şekilde evrimsel olarak geliştirilmiş olabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading