Yandex Metrica

Tek belirtisi öksürük zannediyorduk ama... Parmaklardaki şişlik o hastalığın işareti olabilir!

Tek belirtisi öksürük zannediyorduk ama... Parmaklardaki şişlik o hastalığın işareti olabilir!

Sigara kullanmanın potansiyel sonuçlarından biri olan akciğer kanseri, her geçen yıl daha da yaygınlaşıyor. Ancak ilginçtir ki hastalık bu zararlı alışkanlıktan uzak duranlarda bile görülebiliyor. Geçmeyen öksürük ve nefes darlığı akciğer kanserinin en bilinen belirtileri olsa da parmaklarda görülen bazı değişiklikler de hastalığı işaret edebiliyor.

Sağlık

23.04.2024, 23:19

Akciğer kanseri, özellikle geçmeyen öksürüğü ve nefes dağlığı olanları korkutan ve endişelendiren bir hastalık. Sigara kullanımıyla yakından ilişkili olan bu durum, özellikle genç yaşlardan itibaren görülebiliyor. 

Ancak araştırmalar sigara içmeyenlerde bile akciğer kanserinin ortaya çıktığını işaret ediyor. 

Hastalığın iki ana formu var. İlki küçük hücreli olmayan, on vakadan sekizini oluşturuyor ve hastalığın daha az agresif bir şekli. İkincisi küçük hücreli akciğer kanseri ise çok agresif ve genellikle daha hızlı yayılıyor. Hayatta kalma oranı ne yazık ki daha düşük.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

EN TEHLİKELİSİ KÜÇÜK HÜCRELİ OLAN

Küçük hücreli akciğer kanserinde hastalık akciğerlere ve vücudun diğer bölgelerine yayılana kadar belirtiler genellikle fark edilmiyor. Burada yaklaşık beş kişiden ikisi teşhis konulduktan sonra en az bir yıl hayatta kalıyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ÖKSÜRÜK, NEFES DARLIĞI, AĞRI...

Akciğer kanserinin ana uyarı işaretleri, üç haftadan uzun süren  geçmeyen ve gittikçe kötüleşen inatçı bir öksürük ve nefes darlığı. Geçmeyen veya tekrarlayan bir göğüs enfeksiyonu ise bir diğer belirti. Nefes alırken veya öksürürken özellikle omuzda görülen ağrı da ihmal edilmemesi gereken uyarılardan. Çünkü ağrı, tümörler büyüyüp yayıldıkça, kemiklere ve sinirlere baskı uyguladıkça ortaya çıkıyor. Akciğer kanserinin en önemli bir diğer belirtisi ise öksürürken kan gelmesi ve sürekli yorgunluk. İştah kaybı veya açıklanamayan kilo kaybı da önemli bir belirti.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

PARMAKLARDA ŞİŞLİK 

Akciğer kanserinin daha az görülen bazı işaretleri de var ki o da parmak ve tırnaklar ilgilendiriyor. Çünkü hastalığı olan bazı kişilerde parmak ve tırnaklar şişiyor. Parmak çomaklaşması olarak bilinen bu durum hastaların eklemlerinde de ağrıya yol açabiliyor. 

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

YUTMA GÜÇLÜĞÜ

Hastalığın daha az görülen başka bir semptomu yutma güçlüğü veya yutkunma sırasında ağrı. Bu da boğazı tıkayan tümörlerin doğrudan etkisi veya yemek borusunun daralmasından kaynaklanıyor. 

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

SES KISIKLIĞI

Sesin kısık olması akciğer kanserinin bir başka nadir belirtisi. Uzmanlar bunun, laringeal sinirin tümörler tarafından etkilenmesi ve zayıflaması sonucu gerçekleştiğini söylüyor. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

YÜZ VE BOYUNDA ŞİŞME

Tümörler, kanı vücudun üst kısmından kalbe taşıyan göğüsteki büyük bir damarın tıkanmasına neden olabileceğinden, yüz veya boyun şişmesine de dikkat edilmesi gerekiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading