Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tek ayak üstünde dengeyi sağlayanlar şanslı! 10 saniye durabilenler düşme kaynaklı ölüm riskini atlatıyor!

Tek ayak üstünde dengeyi sağlayanlar şanslı! 10 saniye durabilenler düşme kaynaklı ölüm riskini atlatıyor!

Önümüzdeki 10 yıl içinde ölme riskiniz olup olmadığını öğrenmek ister misiniz? İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre basit bir dengede durma hareketi, kişinin ölüm riski hakkında fikir verebiliyor. Tabi bunu dikkate almanız için 50 yaşını geçmiş olmalısınız.

Sağlık

23.01.2024, 19:53

İngiltere'de yayınlanan bir araştırma, orta yaşlı insanları ayağa kaldırdı. Ama gerçek anlamda bir ayağa kalkmaktan, ayaklar üzerinde durmaktan bahsediyoruz. 

Araştırma konusu, kişinin önümüzdeki 10 yıl içinde ölüp ölmeyeceği ile ilgili. Ve bunu öğrenmenin yolu ayağa kalkıp dengede durmaya çalışmak. 

Gıda boyaları zararlı mı? Hangi renkte olanlar daha tehlikeli? Haberi Görüntüle

DENGE TESTİ ÖLÜM İHTİMALİNİ GÖSTERİYOR

Hem lezzetli hem sağlıklı bir baharat! Şekeri dengeliyor, virüslere karşı... Haberi Görüntüle

Uzmanlar, basit denge testi ile mücadele eden gönüllülerin, destek olmadan tek ayak üzerinde durabilenlere göre önümüzdeki 10 yıl içinde ölme olasılığının %84 daha fazla olduğunu buldu. Çalışmada yaş ve hastalık gibi faktörler de dikkate alındı.

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

DENGE TESTİ NASIL YAPILIR?

Peki denge testi nasıl yapılıyor? Bunun için, katılımcılardan bir bacağını kaldırmaları ve yere değmeden, ellerini yanlarında tutarak ve ileriye bakmadan karşı bacağın arkasına yerleştirmeleri istendi. Bunu yapmak için 3 hak verildi. Testi geçemeyenler arasındaki ölüm oranının, geçenlere göre yüzde 4,5 ile yüzde 17,5 arasında daha yüksek olduğu gözlemlendi. 

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

TEST, KİŞİNİN SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR

Brezilya, Finlandiya, Avustralya, Birleşik Krallık ve ABD'den araştırmacılara göre, yaşlı insanlar için rutin kontrollere bir denge testi eklemek, doktorlara önemli sağlık bilgileri sağlayabilir. Zira dünya çapında düşmelerden dolayı her yıl 680.000'den fazla insan hayatını kaybediyor. Söz konusu 10 saniyelik test, savunmasız olabilecekleri belirlemeye yardımcı olmak için kolayca kullanılabilir.

İnsanlar 60'lı yaşlarına kadar denge yeteneklerini koruma eğiliminde oluyor, bu yaştan sonra ise hızla azalmaya başlıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading