Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tatlı krizlerini yulafla yatıştırın! Yulaf ezmesi ile yapılabilecek tatlılar bu haberde!

Tatlı krizlerini yulafla yatıştırın! Yulaf ezmesi ile yapılabilecek tatlılar bu haberde!

"Çikolata, şeker ve un olmadan tatlı olur mu?" diyorsanız yanılıyorsunuz. Damağınızı şenlendirip mutluluğunuzu arttırmak için yulaf ezmesini ana malzeme olarak kullanabilirsiniz. İşte yulaflı tatlı tarifleri...

Sağlık

19.03.2024, 13:57

Yulaflı tatlı tarifleri? Yulafla hangi tatlılar yapılabilir? Şeker ve unsuz tatlı tarifleri nelerdir ? İşte tüm bu soruların cevapları.

Yulafla lezzetli tatlılar yapmak mümkün. Yerken diyetinizi bozmak zorunda kalmayacağınız ve vicdan azabı çektirmeyecek birçok yulaflı tatlı tarifi var. 

Ölümcül kanser hastalıkları gençlerde daha fazla görülüyor! Peki neden? Araştırmalara... Haberi Görüntüle

YULAFLI UNSUZ KURABİYE

Kurabiye yapmak için ezberleri bozabilirsiniz. Un ve şekere muhtaç olmadığınızı bilin. Yulaflı unsuz kurabiyeyi tam da bahsedeceğimiz gibi denerseniz aslla pişman olmazsınız.
MALZEMELER: 
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı damla çikolata
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı vanilya özütü
YAPILIŞI: Tereyağı, pudra şekeri ve fıstık ezmesi bir kabın içerisine alınır. Mikser yardımıyla güzelce çırpılır. İçerisine vanilya özütü ilave edilerek bir miktar daha karıştırılır.
Yulaf ezmesi de ilave edilerek spatula yardımıyla karıştırılır. Üzerine damla çikolatalar da eklenip spatula yardımıyla bir kez daha karıştırılır. Streç filmle üzeri örtülür ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. Çıktıktan sonra minik toplar halinde şekil verilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirilir. Çıkarıp soğuttuktan sonra servise hazır hale gelir.

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

ŞEKERSİZ MOZAİK PASTA

Çoğu kişinin bayılarak yediği mozaik pastayı şeker ve bisküvi kullanmadan yapmaya ne dersiniz?
MALZEMELER: 
3 su bardağı yulaf 
1,5 su bardağı ılık süt
2 adet muz
5 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı kuruyemiş
YAPILIŞI: Süt ılıtılır. Yulaflar bir kaba alınır ve ılık sütle ıslatılır. Bir kabın içinde muz ezilir. Kakao ve pekmezle karıştırılır. Islatılan yulaflar pekmezli muzlu karışıma eklenir. Spatula yardımıyla tüm karışım iyice karıştırılır. Streç filme sarılarak buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Dinlenen mozaik pasta dilimlenerek servis edilir. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

ÇİLEKLİ DİYET KEK

Bir tatlı düşünün. İçinde çilek, muz, yabanmersini ve hurma olan. Sizce ne kadar kötü olabilir ki? Haydi maharetli eller harikalar yaratsın.
MALZEMELER: 
2 adet olgun muz (büyük boy)
1,5 su bardağı  süt
5 yemek kaşığı zeytinyağı
7 adet hurma (çekirdekleri çıkarılmış ve suda bekletilmiş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı yulaf
10 adet çilek
5-10 adet yaban mersini (isteğe bağlı)
YAPILIŞI: Hurma blenderdan geçirilir. Üzerine muz, yulaf ve süt de eklenerek güzelce karıştırılır. Hafif sıvı kıvamlı bir karışım elde edilir. Kabartma tozu ve minik küpler halinde doğranmış çilekler de eklenerek son bir kez daha karıştırılır. Bu aşamada yaban mersini de ilave edilebilir. Yağlanmış muffin kalıplarının içerisine üzerlerinde hafif boşluk kalacak şekilde pay edilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 - 20 dakika kadar pişirilir. Ardından çkarılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Ve tatlınız servise hazır.

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

YULAFLI ISLAK KEK

Kabul edelim ki çoğu insan ıslak keke aşık. Anne yapımı bol çikolata soslu brownie ilk tercih edilendir ama yeri geldiğinde markettekilere bile talim edilebiliyor. Peki bu tadına doyulmaz tatlı, yulafla yapılır mı? Tabi ki evet...
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri
1 su bardağı yoğurt (ev yoğurdu)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı(veya tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı yulaf unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı damla çikolata
1 avuç ceviz içi
YAPILIŞI: Karıştırma kabında Hindistan cevizi şekeri ve yumurta çırpılır. İçerisine Hindistan cevizi yağı eklenip çırpılmaya devam edilir. Ardından yoğurt eklenir. Yaş karışımın içine kakao konularak tekrar çırpılır. Bir su bardağının yarısı kadar karışımdan ayrılır. (Islatmak için kullanılacak)
Yulaf unu, kabartma tozu ve vanilya un eleğinden geçirilir. Yaş karışıma eklenir ve tekrar çırpılır. En son ceviz ve damla çikolata eklenip karıştırılır. Borcamın içi küçük bir parça Hindistan cevizi yağı veya tereyağı ile yağlanır.  180 derecede 45 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktığı gibi ayırılan yaş karışım ile ıslatılır. Yarım saat kadar bekletip servis edilebilir.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

YULAFLI HAVUÇ TATLISI

Havuç sevenleri buraya alalım. Öyle hafif ve lezzetli bir tatlı ki, az sonra okuyacağınız malzemelerin uyumuna bayılacaksınız.
MALZEMELER:
3 adet havuç
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tam buğday unu
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
10 adet hurma (suda bekletilmiş)
1/2 su bardağı labne peyniri
2,5 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI: Havuçlar rendelenir ve tavada yumuşayıncaya kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.
Bir tencereye süt ve tam buğday unu eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Rondoya havuç, yulaf ezmesi ve suda beklemiş hurma eklenip karıştırılır. Karışım, servis edilecek kalıbın tabanına yayılır. Pişirilen muhallebinin içine bal ve labne peyniri eklenip karıştırılır. 2 saat buzdolabında bekletilir. Muhallebi soğuduktan sonra, havuç tabanının üzerine eklenip 1 saat daha buzdolabında bekletilir. Üzerine tarçın ve ceviz eklenerek servis edilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading