Yandex Metrica

Tatlı krizlerini 6 adımda bastırın! Özellikle regl dönemlerinde artıyor

Tatlı krizlerini 6 adımda bastırın! Özellikle regl dönemlerinde artıyor

Bazen belirli bir yiyeceğe karşı aşırı bir istek duyabilirsiniz. Buna özellikle kadınlar aşinadır. Regl döneminde bastırılamayan tatlı ihtiyacı kadınların kilo problemi yaşamasının en önemli nedenlerinden. Peki bu tarz istekler nasıl azaltılır?

Sağlık

17.03.2024, 02:49

Belirli bir yiyeceğe yönelik güçlü arzu, kişinin o yiyeceği tüketene kadar açlığını gideremeyeceğini hissetmesine neden olur. Bu istekler genellike şeker, tuz ve sağlıksız yağlar açısından zengin işlenmiş gıdaları içerir. 

Araştırmalara göre ise, erkekler daha çok tuzlu yiyecekleri, kadınlar ise tatlıları ve yağlı yiyecekleri arzuluyor.

Beynin hafızadan, zevkten ve ödülden sorumlu bölgeleri, kişinin belirli bir yiyecek için duyduğu istekte önemli bir rol oynuyor. Leptin ve serotonin gibi hormonların dengesizliği de yeme isteğine yol açabiliyor. 

Adet döngüsü sırasında hormonal dalgalanmalar, kadınların hamilelik sırasında yaşadıkları hormonal değişiklikler ,tebeşir gibi yenmeyen nesneleri yeme isteğine neden olan allotrofi ve güçlü duygular bu isteğin artmasındaki en önemli nedenlerden. 

Bahsi geçen istekleri bastırmak ise zor ama imkansız değil. 

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

STRESİ AZALTMAK

Stres, duygusal yemeyi teşvik edebilir ve zararlı yiyecekler için istekleri artırabilir. 2015 yılında yapılan bir araştırma, kronik stresin daha fazla istekle ilişkili olduğunu ve bunun da katılımcıların vücut kitle indeksinde bir artışa neden olduğunu ortaya koyuyor. 

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

BOL SU TÜKETMEK

Açlık ve susuzluk benzer duyumlara neden olur, bunun sonucunda açlık hissi genellikle susuzlukla karıştırılır. Bazı insanlar, gün boyunca bol su içmenin yemek isteklerini azaltmaya yardımcı olduğunun farkında olabiliyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

YETERLİ UYKU

2013 yılında yapılan bir araştırma, uyku eksikliğinin vücudun hormonal dengesini değiştirebileceğini ve bunun da aşırı yeme ve kilo alımına katkıda bulunabileceğini buldu. Çalışma ayrıca uyku eksikliğinden yeterli bir uyku programına geçişin katılımcılarda kilo kaybına yol açtığını ortaya koydu.

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

PROTEİN ALMAK

Yeterli miktarda protein tüketmek, gün boyunca yemek yeme isteğini azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun nedeni, protein yemenin iştahı bastırabilmesi ve açlıkla ilişkili bir hormon olan ghrelin düzeylerini azaltabilmesi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SAKIZ ÇİĞNEMEK

Sakız çiğnemek ağzı meşgul eder ve böylece yiyecek isteklerini potansiyel olarak azaltabilir. 2011 yılında yapılan bir araştırma, sakız çiğneyen kişilerin sakız çiğnemeyenlere kıyasla daha az aç hissettiklerini ve daha az atıştırma isteği duyduklarını gösterdi.

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

AÇLIKTAN KAÇINMAK

Yoğun açlık, işlenmiş veya kızartılmış yiyecekler gibi daha yüksek kalorili yiyecekler için can atmaya neden olabilir. Bu nedenle, kişi acıkmaya yeni başladığında yemek yemek, sağlıksız yiyeceklere olan isteği önemli ölçüde azaltabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading