Yandex Metrica

Süt ürünlerini aşırı tüketmemek gerekiyor! Gereğinden fazla alınan süt ürünleri kalp hastalıklarına yol açıyor!

Süt ürünlerini aşırı tüketmemek gerekiyor! Gereğinden fazla alınan süt  ürünleri kalp hastalıklarına yol açıyor!

Süt, peynir ve tereyağı çoğu insanın sevdiği yiyecekler ancak bazı süt ürünlerini fazla tüketmek faydadan çok zarar verebiliyor. Araştırmalara göre yüksek süt alımı, artan ölüm ve felç riski ile ilişkili. Gereğinden fazla süt tüketmek kalbi de bir hayli yoruyor.

Sağlık

01.04.2024, 22:57

Süt ürünleri hem lezzetli hem sağlıklı olması sebebiyle her evde bulunur ve neredeyse her gün tüketilir. Ancak bu gıdaları dikkatli tüketmemek sağlığa zarar verebilir. Yapılan araştırmalara göre aşırı miktarda süt ürünleri tüketmek kalp hastalıklarına davetiye çıkarıyor. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

FAZLA SÜT ÜRÜNÜ TÜKETMEK FELCE YOL AÇABİLİR

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

Avrupa Önleyici Kardiyoloji Dergisi'nde yayınlanan çalışma, 1.929 hastanın analizini yaptı. Katılımcıların sağlığı, yaşam tarzı alışkanlıkları, ilaç kullanımı ve süt ürünleri tüketimi de dahil olmak üzere farklı bilgiler kayda alındı. Hastaların izlemleri yapıldığında daha fazla süt tüketenlerin hem felç hem de ölüm riskinin daha yüksek olduğu görüldü. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

HER GÜN TEREYAĞI YEMEK ZARARLI

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

Düzenli olarak tereyağı yiyenlerde ayrıca akut miyokard enfarktüsü ve ölüm riski daha yüksekti. Bununla birlikte, daha fazla peynir yiyen hastalarda risk daha düşüktü.

Tereyağı peynire kıyasla doymuş yağ, trans yağ ve kolesterol açısından inanılmaz derecede yüksek. Her iki 100 gramlık porsiyonda tereyağı 51 gram doymuş yağ, 3 gram trans yağ ve 215 mg kolesterol içerirken, çedar peyniri sırasıyla 19 gram, 1 gram ve 100 mg. kolesterol barındırıyor.

Kişinin bu ürünleri ne kadar yemesi gerektiğini ve vücudu için ne tür süt ürünlerine ihtiyaç duyduğunu bilmesi gerekiyor. Bu bilinç, kişiyi kalp hastalıkları, lipid sorunları ve diğer metabolik hastalıklarından koruyabiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading