Yandex Metrica

Süt her zaman şifa olmayabilir! Bağırsak sorunlarınızın sebebi inek sütü olabilir!

Süt her zaman şifa olmayabilir! Bağırsak sorunlarınızın sebebi inek sütü olabilir!

Çocuklarda kemik gelişimine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olan süt, bazı kişilerde olumsuz etkilere yol açabiliyor. Fazla tüketilmesi durumunda kadınlarda kemik kırılma riskini artıran süt, aşırı gaz, hazımsızlık, karın ağrısı ve bazen de ishale neden oluyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:42

Sütün zararları nelerdir? Süt sağlık üzerinde ne gibi olumsuz etkilere yol açar? İşte cevaplar...

Özellikle çocuklarda kemik gelişimini destekleyen, yetişkinlerde de ileriki yaşlarda oluşabilecek kemik sorunlarına karşı koruma sağlayan süt temel besin maddelerinden biri. Protein ve kalsiyum açısından zengin bir içeriğe sahip olan bu içecek bazı kişilerde ise istenmeyen etkilere sebep olabiliyor.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

SÜT SİVİLCE EGZAMAYA YOL AÇIYOR

Bazı araştırmalara gençlerde ve yetişkinlerde sivilceleri tetikleyebilen süt alerjiye de sebep olabiliyor. Egzama gibi cilt reaksiyonlarına yol açan bu kalsiyum kaynağı içecek bağırsak hastalıklarını tetikleyebiliyor.

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

BAĞIRSAK SORUNLARINI TETİKLER

Fazla süt tüketilmesi kabızlık, ishal, nefes almada zorluk, kanlı dışkılamaya yol açabiliyor. Özellikle günde üç veya daha fazla süt içmek kadınlarda kemik kırılma riskini artırabiliyor. Bu duruma, sütteki D-galaktoz adı verilen bir şeker sebep oluyor. Süt ve diğer yiyeceklerden gelen aşırı kalsiyum, prostat ve yumurtalık kanseri riskini de artırıyor.  

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

KADINLARDA KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRIYOR

2014 yılında İsveç'te yapılan araştırma ise, inek sütünün kadınlarda kalp krizinden ölme riskini % 15, kanserden ölme riskini de % 7 artırdığını ortaya koyuyor. Aynı çalışmaya göre, günde üç bardaktan fazla süt içenlerin, bir bardaktan az içenlere göre kanserden ölme riski % 93 daha fazla.

Amerikalı biyokimyacı Dr. Campbell’e göre, süt insanların tükettiği en zararlı madde. Zira sütün ana protein maddesi olan kazeinin parçalanması sonucu ortaya çıkan madde beyne olumsuz etki ediyor. Bu da bir çeşit “morfin” türevi olduğundan, süt ve süt ürünlerine bağlılığı artırıyor.

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

SÜTE ALTERNATİF İÇECEKLER DE VAR

Süt içme ihtiyacını gidermenin ve vücuda daha sağlıklı besinler kazandırmanın alternatifleri de var. Bademden yapılan süt, bitki bazlı olduğundan inek sütünden daha düşük kalori ve yağ içerir. Hindistan cevizi eti ve sudan yapılan bu içecek de, kremsi bir dokuya ve hafif tadıyla süte alternatif olabilir. İnek sütü ile benzer miktarda protein içeren soya sütü de hafif bir tada sahip olmasıyla süt yerine rahatlıkla tüketilebilir. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading