Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sürekli stres, bağışıklık sistemini çökertiyor! Stres, astım, kalp krizi ve felç gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor!

Sürekli stres, bağışıklık sistemini çökertiyor! Stres, astım, kalp krizi ve felç gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor!

Kişinin günlük yaşamını alt üst edebilecek bir güce sahip olan stresin, fiziksel sağlığa da ciddi şekilde olumsuz etkileri var. Yapılan araştırmalar uzun süre devam eden stresin astım, ülser, kalp krizi ve felç gibi hastalıkları tetikleyebileceğini ortaya koydu.

Sağlık

23.01.2024, 19:54

Stres sağlığı nasıl etkiliyor? Fiziksel sağlık stresten nasıl etkileniyor? İşte cevapları...

Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile güçlenen bağışıklık sistemi, stresten dolayı çökebiliyor. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde 50 yaş ve üzeri 5 bin 700'den fazla yetişkinin katıldığı anket ve katılımcıların kanlarındaki bağışıklık hücrelerine ait veriler üzerinde yapılan araştırma, stresin olumsuz etkilerine dair önemli veriler ortaya koyuyor. 

Karaciğeri temizleyen süper meyve! Küçük olduğuna bakmayın, o organdaki tüm... Haberi Görüntüle

STRES BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ETKİLİYOR

Sosyal stres ve immünolojik işlev arasındaki ilişkinin ilk defa bu denli ayrıntılı olarak incelenmiş olduğu çalışmada, bazı stres türleri ile bağışıklığın yaşlanması arasında bir münasebet olduğu belirlendi. 

Verilerin analizinde elde edilen sonuçlar, psikososyal stresin naifliği azaltarak ve terminal olarak farklılaşmış T hücrelerini artırarak bağışıklık yaşlanmasını hızlandırmaya katkıda bulunan bir faktör olduğunu gösterdi.

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz... Haberi Görüntüle

VÜCUT YAŞLANDIKÇA BAĞIŞIKLIK HÜCRELERİ DEĞİŞİYOR

Her yemeğe ekliyoruz! Böbrekleri bitiriyor! Erken ölüm olasılığını artırıyor Haberi Görüntüle

Araştırmaya göre, vücut yaşlandıkça yeni tehditlere karşı daha az koordineli bir cevap veriyor, gençken olduğundan farklı oranlarda farklı tipte bağışıklık hücreleri üretiyor. Aynı zamanda, daha eski, daha yıpranmış bağışıklık hücrelerinin, daha yeni, daha aktif olanlara baskın olma eğilimi bağışıklık tepkisinin gücünü azaltıyor.

Sigara içmek veya alkol kullanılması gibi davranışlar istatistiksel olarak kontrol edildiğinde, bağışıklık yaşlanması ile ilgili bu ilişkilerin bazılarının yok olması veya azalması bu davranışların bağışıklık sisteminin yaşlanmasında rolü olabileceğini düşündürüyor.

Bağışıklığın yaşlanmasını önlemekle, yaşlılığın etkilerini ortadan kaldırmak veya hafifletmenin yolu ise iyi beslenme, düzenli egzersiz, kaliteli uyku ve sigara-alkol kullanmama gibi sağlıklı hayat tarzı unsurlarından geçiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading