Yandex Metrica

Suçu soğuk havaya atmayın! Giyilen kıyafetler de hasta ediyor

Suçu soğuk havaya atmayın! Giyilen kıyafetler de hasta ediyor

Doğdukları andan itibaren çocuklara giydirilen kıyafetlere fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bazı kıyafetler hassas tenlerinde alerjik reaksiyonlara sebep olmasının yanı sıra bağışıklığı etkiliyor. Özellikle su geçirmez giysilerde yaygın olarak kullanılan bir kimyasal kanda biriktiğinde potansiyel olarak bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:22

Kulağa inanılmaz gelse de, bazı giysiler çocukların bağışıklık sisteminin savunma eylemini zayıflatmaktan sorumlu olabiliyor. 
Bunun nedeni, su geçirmez giysilerde yaygın olarak kullanılan bir kimyasal. Bu madde kanda biriktiğinde potansiyel olarak bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor. Aynı maddeler bazı çocukluk aşılarında da sorun çıkarıyor.

Kimyasallar ve aşılar arasındaki olası ilişki ilk kez yeni Amerikan bilimsel araştırması tarafından vurgulandı. Ancak aşıları harekete geçiren savunma mekanizmalarını aslında kimyasalların kendilerinin frenlediğine dair hala bir kanıt yok.

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

KIYAFETLERDEKİ ZARARLI MADDE AŞILARDA DA VAR

Harvard Üniversitesi'nden yapılan araştırmada perflorlu hidrokarbonların aşılar üzerindeki etkisini incelendi. Ekip, perflorlu hidrokarbonların yapabileceği etkileri araştırdığında şaşırdı. Vücutlarımız için dioksinlerden bile daha zehirli olan bu maddenin tüm yaşam boyunca çocukların kanında kaldığını belirttiler. 

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

SAVUNMA MEKANİZMASINI DÜŞÜRÜYOR

Deney hayvanlarında yapılan önceki araştırmalar, bu maddelerin vücudun savunma fonksiyonlarını azalttığını göstermişti. Harvard bilim adamlarının 600 bebek ve çocukta yürüttüğü yeni araştırmada, yapılan analizler, kanlarında PFC bulunan ve aşılanan çocuk sayısı arasında doğrudan bir ilişki olduğunu gösterdi. Kanlarında PFC olmayan diğer çocuklara göre vücut -%50 oranında antikor oluşturmadı. 

Uzmanlar bağışıklık sistemi güçlü çocuklar yetiştirmek için onlara sezona uygun giysiler giydirilmesi gerektiğini belirtiyor. Çocuklar sürekli hareket halinde oldukları için terlemeye ve sonrasında da hastalanmaya açık hale gelirler. Bu yüzden terletmeyen kumaşlar tercih edilmeli, kış aylarında ince katlar halinde giydirilmelidirler. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading