Yandex Metrica

Su içmek saçları nasıl etkiler? Saç köklerinin nemli olması uzama hızını doğrudan etkiliyor

Su içmek saçları nasıl etkiler? Saç köklerinin nemli olması uzama hızını doğrudan etkiliyor

Vücudun sağlıklı bir şekilde ayakta kalması için yeterli miktarda su içmek gerekiyor. Su, organlar olduğu kadar cilt ve saç için de çok önemli. Çok su içen kişilerde saç dökülmesi azalıyor, saçlar daha hızlı uzuyor.

Sağlık

20.02.2024, 12:23

İnsan vücudunun %60'ı su. Beyin ve kalp %73 sudan, cilt ise %63 oranında sudan oluşuyor. Yani bu sıvı, hayati derecede önemli. 

Yeterince su içmek cildin yumuşak ve esnek kalmasına yardımcı olur. Kırışıklıkları önleyebilir ve cildinizin esnekliğini daha fazla korumasına yardımcı olabilir. 

Suyun saç deriniz için de benzer faydaları var. Susuz kaldığınızda saçınızın büyümesi tamamen durabilir ve kalan teller kırılgan hale gelebilir ve kırılmaya eğilimli olabilir.  

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

SU İÇMEK KEPEĞİ YOK EDİYOR

Yeterli miktarda su, kafa derisinin dolaşımını ve yağ üretimini teşvik ederek saç köklerinizi sağlıklı tutarak büyümeyi teşvik eder. Saç derinizi nemli tutmak, kepekle birlikte gelen kaşıntıyı ve potansiyel olarak kepeğin kendisini de rahatlatabilir. Kepeğinizin nedeni kuru kafa derisiyse, daha fazla su içmek yardımcı olabilir.

Bol su içmenin yanı sıra saç derinizi sağlıklı tutmak için yapabileceğiniz başka şeyler de var.

  • Sıcak su kullanmaktan kaçının. Sıcak duş saç deriniz için pek iyi değildir. 
  • Saç derinizi koruyun. Güneşte veya soğukta vakit geçirecekseniz şapka takın. Saç derinizi elementlerden korumak çevresel hasarı sınırlayacaktır. 
  • Saçınızı gereğinden fazla yıkamayın. Saç derinizin fazladan yağ ürettiği anlamına gelen yağlı saçlarınız varsa, her gün yıkamanızda bir sakınca yok. Saç deriniz kuruysa veya yıkadıktan sonra gergin ve kaşınıyorsa, daha az sıklıkta yıkamalısınız. 
  • Şampuanınızın pH seviyesini kontrol edin. pH seviyesi, bir sıvının ne kadar asidik veya bazik olduğunu ölçer. Saç derinizdeki yağlar genellikle asidiktir, bu da şampuanınızın da hafif asidik olması gerektiği anlamına gelir. 
  • Saç derinize nemlendirici yağ kullanın. Bu garip gelebilir, ancak yağlar saç derinizi nemlendirmek için mükemmeldir. Birçok saç bakım şirketi, saç derisinde kullanılmak üzere saç yağları üretir, ancak aynı etki için jojoba veya karite yağı da kullanabilirsiniz. 

Loading